Büyükşehir Meclis Toplantısında Beklenmedik Tepki

TAKİP ET

31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez toplanan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, skandal bir tepkiye sahne oldu. CHP Grup Başkanvekili Erhan Türkmenoğlu CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınarken, Ak Partili Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan yapılan saldırı için 'Hak etti' yorumunu yaptı.

Denizlihaber.com’un haberine göre Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, seçimlerden sonra ilk toplantısını yaptı. Ancak yapılan ilk toplantı beklenmedik bir tepkiye sahne oldu.

Büyükşehir meclis toplantısı her zamanki gibi başkanı Osman Zolan’ın konuşması ile başladı. Zolan’ın konuşmasının ardından söz alan CHP Meclis Grup Başkan Vekili Erhan Türkmenoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde uğradığı saldırıyı kınayan bir konuşma yaptı.

         

Meclis Başkanı Osman Zolan bu konuşmanın yerinin Büyükşehir Belediye Meclisi olmadığını, burada Denizli’nin sorunları ve çözüm yollarının tartışılması gerektiğini belirttiği sırada AK Partili meclis üyelerinin bulunduğu bölümden şok eden bir tepki geldi.


Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıyı onaylarcasına “Hak etti” deyince mecliste gerginliği artırdı. Araya yine Başkan Zolan girdi ancak, Halil Ayhan, “Hak etti” kelimesini ikinci kez tekrarladı.

https://www.denizlihaber.com/denizli/kent-genel/ak-partili-baskandan-kilictarogluna-yapilan-saldiriya-skandal-tepki/