BÜYÜKŞEHİR YOL DÜZENLEMEDE HIZ KESMİYOR

TAKİP ET

Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerdeki kavşak ve yol düzenleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak Lise Caddesi ile Dumlupınar Caddesi'nin kesiştiği Namık Kemal Ortaokulu'nun bulunduğu yolda düzenleme yapıyor. Okul çıkışlarında büyük yoğunluğun olduğu özellikle araçların dönerken kör nokta olması nedeniyle zorluk çektiği Tugayın bittiği bölüm yıkılarak yol genişletiliyor. Bu düzenleme ile araç ve yaya geçişleri rahatlayacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde başlattığı kavşak düzenleme ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı son olarak Dumlupınar Caddesi ile Lise Caddesi kesişimindeki kavşakta düzenleme çalışmasına gitti. Güvenlik ve yüksek kapasiteli kullanım sağlanması amacıyla başlatılan çalışmalar kısa sürede tamamlanacak.

                   

Kentteki araç sayısının artması ile birlikte oluşan trafik yoğunluğuna karşı yeni tedbirler alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Dumlupınar Caddesi’nde bulunan Namık Kemal Ortaokulu karşısında bulunan Tugayın bittiği bölümde bulunan kaldırım ve yolda traşlama yapıyor. Özellikle okul giriş ve çıkışlarında yaşanan yoğunlukta yol dönüşlerinde  kör nokta olması nedeniyle zor anlar yaşayan araç sahipleri yapılan düzenleme ile rahat bir nefes alacak.

                   

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan düzenleme ile kavşaklarda hız kontrollerinin dengelenmesi, güvenilirlik ve yüksek kapasiteli kullanımın hedeflendiği belirtildi. Yapılacak düzenleme ile bir yandan trafiğin rahatlatılırken diğer yandan trafik kazalarını en aza indirmek, araçlar ve yayaların kavşaktan en kısa mesafede ve sürede geçmelerini sağlamak, zaman kayıplarını azaltmak, ışıkta beklerken harcanan yakıttan tasarruf etmek, sürücülerin yanal görüş mesafesini artırarak uygun pozisyon ve hızda seyretmelerini sağlamak ve büyük araçların dönüş hareketlerini kolaylaştırmak amaçlanıyor.