BÜYÜKŞEHİRDE DEVİR TESLİM

TAKİP ET

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı BülenT Nuri Çavuşoğlu, selefi Osman Zolan'dan makamı devraldı. İkilinin devir teslim sırasındaki sıcak sahbeti dikkat çekti. Çavuşoğlu, 'Eserlerinizi koruyacağız, üzerine yenilerini yapacağız' dedi.

Denizli’de büyükşehir belediye başkanlığı yarışını kazanan CHP’li Bülent Nuri Çavuşoğlu mazbatasını teslim almasının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne giderek selefi Osman Zolan’dan görevi devraldı. 

 

ÖNCE MAZBATASINI ALDI

 

31 Mart Yerel Seçimlerinde, CHP adayı olarak 25 yıl sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Bülent Nuri Çavuşoğlu, oyların yüzde 48,12'sini alarak sandıktan birinci çıktı. Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Çavuşoğlu, İl Seçim Kurulunda düzenlenen törenle Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını aldı. Mazbata teslim töreninde, CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ile çok sayıda partili katıldı.

 

Partililerin yoğun kalabalığı ile birlikte mazbatasını alan Çavuşoğlu; “Bizi bugüne getiren tüm Denizli ittifakına her renkten her dokudan arkadaşımıza teşekkür ederiz bir hizmet yolculuğu için bugün yola çıkıyoruz umarız Denizli Hakan’ı en güzel hizmeti yapmak bize nasip olur o anlamda da elimizden geleni gecemizi günümüze katarak Denizli halkımızın mutluluğu için çalışacağız.

 

Bizim almış olduğumuz oy sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil bütün Denizlili dostların bir araya gelerek kurmuş oldukları bir ittifak sonucu olduğunun da bilinmesini isterim. hepsine de teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 

 

BÜYÜK KALABALIKLA BELEDİYEYE GİTTİ


Çavuşoğlu daha sonra partililer ve vatandaşlardan oluşan büyük bir kalabalık ile Çınar Meydanı’ndaki Denizli Büyükşehir Belediyesine geçti. Belediye binası önündeki yoğun kalabalık, hizmet binasının koridorlarına kadar devam etti. Kalabalıktan güçlükle içeri girebilen Çavuşoğlu’nu makam katında selefi Osman Zolan karşıladı. CHP’de yeni seçilen tüm ilçe belediye başkanları ile birlikte gerçekleştirilen ziyaret sırasında Çavuşoğlu, Zolan’a çiçek takdim etti. 

 

ÖNEM VERDİĞİ PROJELERİ ANLATTI


Makamdaki törende konuşan Zolan; “Hayırlı uğurlu olsun. Umarım Denizli’yi bugünkü konumundan daha ileri götürürsünüz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Denizlimize dokunduk. Eserler ortaya koyduk.  Burada yüzlerce hizmeti saymak mümkün değil ama benim önemsediğim hususlar var. Birincisi bu şehrin altyapısı… Yüzde 65 su kaçağı vardı. Baştan aşağı, geldiğim günden bu güne çaba sarf ettim. Bu yüzde 65 yüzde 20’lere geriledi. Suyu korumak çok çok kıymetli. Tıkanıklıklar, çamur sona erdi. O noktada çok büyük mesafe aldık.

 

Diğer taraftan Akbaş Barajı’nı inşa ettik bu şehrin geleceği anlamındı.  İkinci husus, şu anda inşaatı devam eden, enerji anlamında, suyu kullanmakta kullandığımız enerjiyi sağlamakta aylık 45-50 milyon lira elektrik parası ödüyorduk. Onu karşılayacak 90 megavatlık santral projesi başlattık. O kolay bir iş değildi. İnşallah açmak size nasip olur” ifadelerini kullandı. 

 

KÖK SALMAMAYA GAYRET ETTİM

 

Şehre hizmet etmenin gururunu yaşadığını belirten Zolan; “Tabiki gelinen yerden gitmek lazım. Demokrasinin gereği. Ben bugün hakikaten huzur duyarak ayrılıyorum. Hiçbir ayrım yapmadan herkese ulaşmaya çalıştım. İnşallah sizde bugünkü yerinden Denizli’yi daha iyi yere taşırsınız. 

 

Sizin yaptığınız her türlü eser beni gururlandırır.  Burada çok yoğun çalıştık. Kök salmamaya gayret ettim, ayrılırken zor olmasın diye. Çok şükür nereye baksak eserlerimiz var. Bu gururla yaşamaya devam edeceğim. Şehre izimizi bıraktık. Ben her zaman yardıma hazırım” dedi. 

 

KURUMSALLIK VURGUSU

 

Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurumsallık noktasında bir çok evrağı takip ettik. Onları takip etmediğinizde, günlük takip edildiği için boşluk oluşabilir. Kurumsal yapıyı umarım daha iyi yere götürürsünüz.  Belediyemize giren bir evrak ekleri ile beraber taranır. Türkiye’de ilk defa İçişleri Bakanlığı’na bu taramalar gider. Orada bir kelimeyle oynayamazsınız. O nedenle herhangi bir belge ile ilgili sıkıntı yaşanması mümkün değil. Buda güzel bir şey. Binlerce insan çalışıyor belediyemizde. Kurumsallığa güvenmek lazım. İnşallah seversin belediye başkanlığını…”

 

Çavuşoğlu bu sözlere; “Bilmiyorum başkanım.  Yetişemediğim yerde seni çağırırım. Tecrübeden her zaman faydalanmak isterim” şeklinde yanıt verdi. 

 

DENİZLİ İTTİFAKINI OLUŞTURDUK


Çavuşoğlu törende yaptığı konuşmada; “Güzel bir mücadele oldu. Gönül istiyor ki herkes kazansın. Böyle bir şansımız yok ama Denizli’nin kazandığı kesin. Bundan sonraki süreçte deneyimlerinizden birikimlerinizden  her zaman faydalanacağız. 

 

Kim ihtiyacımız olan neyi gördüyse bir teşekkürü hak ediyor. Biz de aldığımız yerden daha yukarı çıkarma noktasında mücadele içinde olacağız. 

 

Bizim inandığımız kurumsal hafızanın bütünlüğüdür. 

 

Denizli halkının takdiri ile Denizli ittifakını oluşturduk. Her renkten dostumuzun üzerinde uzlaşıp buraya gelmemiz sadece CHP’nin değil bütün renklerin bir araya gelmesiyle mümkün oldu. 

 

13 sene bu şehre hizmet verdiniz. Bu anlamda da teşekkür ediyoruz. Bundan sonra biz de bir taş koyarız. İnsanların gönlüne sevgiyi inşa edelim. Memleketin kalkınmasına katkı koyalım. 

 

Umarız şehrimiz için hayırlısı neyse o olur. Elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sizin eserlerinize hem sahip çıkacağız hem de üstüne koymak için gerekli mücadeleyi vereceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Daha sonra Zolan belediye binasından ayrılırken, Çavuşoğlu otomobiline kadar uğurladı. İkilinin devir teslim sırasındaki sıcak sohbeti dikkat çekti, sık sık yapılan espriler alkışlarla karşılandı. 

 

Osman Zolan Bülent Nuri Çavuşoğlu devir teslim