Cafer Birtürk resmen istifa etti

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cafer Birtürk, yaklaşık bir haftadır istifa haberleri ile gündem oluyordu. İstifa etmeme konusunda direndiği ileri sürülen Başkan Birtürk'ün MHP Genel Başkanı Emin Haluk Ayhan tarafından ikna edildiği ileri sürülüyor. Başkan Birtürk sağlığını öne sürerek istifa etti.

Uzun süredir siyasi kulislerde istifa ve il başkanı atama söylentilerinin ortaya çıkmasından bu yana İl Başkanlığı konusunda savrulmalar yaşayan Milliyetçi Hareket Partisi’nde Ekim ayında yapılan kongreye tek aday olarak gidilen ve kongreyi kazanan İl Başkanı Cafer Birtürk’ün “Sağlık sorunları” gerekçesi ile istifa ettiği belirtildi.


Olayın henüz perde arkasındaki mutlak gerçeklerin ne olduğu açıklanmazken, MHP’ye yakın siyasi kulislerde Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan tarafından son bir haftadır  “İstifa etmesi” yönünde baskılara maruz kalan il başkanı Cafer Birtürk’ün istifa etmemekte direndiği iddia ediliyordu. Bugün sabah saatlerinde MHP kulislerinden İl Başkanı Cafer Birtürk’ün istifa ettiği haberleri geldi.


İL BAŞKANI KİM OLACAK?

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz bir MHP’li siyasetçi “MHP Denizli teşkilatı yaklaşık bir yıldır istifa, ihraç etme ve atama konusunda çalkanıyordu. Ancak kendisinden emin çalışmalarını sürdüren il Başkanı Cafer Birtürk’ünkararlı tutumu ile bilinen gerçekler, iddia olmaktan öteye geçemiyordu. Ama bu kez ciddi sorunlar ortaya çıkınca, İl Başkanı istifa etti. Bundan sonrasını birlikte göreceğiz” dedi.


Bu arada MHP il başkanlığı için iki ismin geçtiği belirtiliyor. Mehmet Uz ve eski ilçe başkanlarından Fırat Dağdeviren.


Genel Başkan yardımcısı Emin Haluk Ayhan’ın gelişmeler üzerine Fırat Dağdeviren ile görüştüğü ve ikna ettiği ileri sürülüyordu. MHP Kulisleri, bu iki isim üzerinde dururken, genel merkez kaynaklı haberlere göre sürpriz bir ismin il başkanı olarak atanacağı belirtiliyor.
 

denizli mhp cafer birtürk sağlık sorunları istifa istifa dilekçesi denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber