ÇALIŞANLARIN 3'TE BİRİ SİGORTASIZ

TAKİP ET

Denizli Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Vekili Mehmet Baltacı, yaptığı basın açıklamasıyla Denizli'de sigortalı çalışan sayılarını açıkladı.


HABER MERKEZİ

Yaptığı açıklamada sigortalı çalışmanın anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Baltacı, kayıt dışı istihdamla mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

SGK İl Müdür Vekili Mehmet Baltacı, gerçekleştirdiği basın toplantısında kentteki sigortalılık oranlarına dair açıklamalarda bulundu.

Sigortalı çalışmanın anayasal bir zorunluluk olduğuna vurgu yapan Baltacı, Denizli'de sigortalı çalışan sayısının 300 bin 420 kişi olduğunu söyledi.

Çalışan nüfus içerisinde 52 ülkeden 518 yabancı statüsünde kişi bulunmakta. Yabancı statüsünde çalışanların 118’i Alman, 101’i Suriye ve 40’ı İran vatandaşı.

ÇALIŞANLARIN 3'TE BİRİ SİGORTASIZ

Sigortalı çalışmayla birlikte kayıt dışı ile mücadelenin önemine vurgu yapan Baltacı, insanların ömürleri boyunca hastalık, iş kazası, meslek hastalığı, analık, işsizlik, malullük, yaşlılık ve ölüm riskleri ile karşı karşıyadır ve bu risklere karşı kendini güvende hissetmek istediklerini hatırlattı.

Açıklamasında kayıt dışı çalışma ile yapılan mücadeleye de değinen ve bununla ilgili rakamsal verileri açıklayan Baltacı, 2002 yılında yüzde 52,14 olan kayıt dışı oranının yapılan çalışmalar ile 2018 yılında yüzde 33,42’ye gerilediğini dile getirdi.

Verilere göre çalışanların yüzde 57’sini oluşturan 112 bin 362 sigortalının da 30-50 arası yaş aralığında olduğunu belirten Baltacı, çalışan nüfus içerisindeki en fazla sigortalılığın yüzde 70 oranla SGK'ya ait olduğunu ifade etti.

2019 Eylül ayı verilerine göre Denizli'de çalışan nüfusun 211 bin 471'i SSK’lı, 51 bin 373'ü Bağ-Kurlu ve 37 bin 576 Emekli Sandığı’na tabi. SGK İl Müdür Vekili Mehmet Baltacı, açıklamasında Denizli'de sigortalı çalışan sayısının ise 78 bin olduğunu söyledi. 
 

denİzlİde sİgortasiz ÇaliŞan sayisi dudak uÇuklatiyor denizli sgk denizlimuhabir denizli muhabir