Can Dostlarımız 29 Ekim'de yeni yerlerinde

TAKİP ET

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajın, bölgenin en doğal barınağının 29 Ekim'de hizmete gireceğini belirterek 'Sokak canlarımız bize emanet. Sahipsiz kedi ve köpeklerimiz için daha sağlıklı ve onlar için daha güvenli misafirhane yaptık. 29 Ekim'de açılışını yapacağız' dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik Bu günün önemli gündemlerinden birinin de bu dünyayı birlikte paylaştığımız can dostlar olduğunu vurgulayarak, “Hayvan dostlarımızın herhangi bir zulme, istismara uğramadan, yaşam hakları unutulmadan ve hiçe sayılmadan bu dünyada var olmalarına bizler öncülük etmeliyiz.

 

Netice itibariyle onların maruz kaldığı hemen her kötülük insan eliyle yaratıldığından dolayı, onları korumak, kötü ve art niyetli zihniyeti değiştirmek de bizlerin sorumluluğundadır. Buldan Belediyesi olarak bu bilinçle hareket ediyor ve özellikle sokaktaki can dostlarımızın, barınmaları, kısırlaştırılmaları, tedavileri ve sahiplendirilmeleri için özverili bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmalarımızdan biri de ilçemize bölgenin en doğal can dostlar misafirhanesi kazandırmak olacak” diye konuştu.

 

Başkan Şevik, Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yılını kutlayacağımı. 29 Ekim’de Dr. Behçet Uz Konuk evi, Alparslan Türkeş Parkı ile birlikte açılışı gerçekleştirilecek olan Buldan Belediyesi Kedi ve Köpek Can Dostlar Misafirhanesinin hizmete girmesi ile sokak canlarının daha güvenli bir yaşam alanına kavuşmuş olacağını söyledi.

 

mustafa şevik Buldan