Çanakkale, "Türk milletinin kahramanlık destanıdır"

TAKİP ET

AK Parti il Başkanı Yücel Güngör, eşsiz zaferin 106. Yıldönümünde, Çanakkale şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle andığını belirterek, 'Çanakkale; vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk milletinin destanıdır.' dedi.

Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu yattığını ifade eden Ak Parti il Başkanı Yücel Güngör, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İnancın, fedakârlığın ve azmin sembolü olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü büyük bir onur ve heyecanla idrak ediyoruz.

Çanakkale Zaferi, sadece millî tarihimizin değil insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanıdır. Çanakkale; yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, istiklâl ve istikbal uğruna dünyaya meydan okuduğu yerdir.

Şanlı ecdadımıza karşı mesuliyetlerimizin şuuruyla Çanakkale’nin hatırlattığı değerlerden, ortaya koyduğu manadan vazgeçmeyecek ve bu vatanı imanla sevmeye devam edeceğiz.

Çanakkale Deniz Zaferi, Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanıdır.

Çanakkale Zaferi; vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk milletinin muhteşem bir destanıdır. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Bu vesileyle Çanakkale şehitlerimizi minnetle anıyor, tüm şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum.”

ak parti il başkanı yücel güngör çanakkale zaferi denizlimuhabir denizli