CANKURTARAN ÇİLESİNE MÜDAHALEYE İZİN YOK

TAKİP ET

Bayram tatilinde gidiş ve dönüş sırasında çileye dönüşen Cankurtaran yolundaki trafiğe, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin müdahale talebinin Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından geri çevrildiği ortaya çıktı.

9 günlük bayram tatili öncesi ve dönüşünde Denizli’de sürücülerin en fazla trafik sıkışıklığına maruz kaldığı bölge Denizli – Antalya Karayolunun, Cankurtaran mevkii oldu. Yolun Tavas yok ayrımına kadar kısmında yaklaşık bir kilometrelik çalışma trafiği tek şeride düşürdü, uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Sürücüler gidiş ve dönüş yollarında yaşadıkları çileyi sosyal medyada paylaşıp bir türlü bitirilmeyen yol çalışmasına isyan etti. Denizli Emniyet Müdürlüğü de bu bölgede yoğunluğu önlemek amacıyla sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirmeye çalıştı. 

 

BÜYÜKŞEHİR MÜDAHALE ETMEK İSTEMİŞ

 

Bayramı çileye dönüştüren trafiğe Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin müdahale etmek istediği fakat Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinin bu müdahaleye izin vermediği öğrenildi. Büyükşehir belediye meclisinin ilk toplantısında bu konudaki girişimleri hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Cankurtaran yolu Denizli’nin kaderi oldu. Denizli halkının çektiklerini, yaşanan çileyi bir kez de burada göstermek istiyorum” diyen Çavuşoğlu bölgedeki trafiği anlatan görselleri meclis üyeleri ile paylaştı. 

 

GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNDUK

 

Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Maalesef bu çile her bayram Denizli’nin kaderi olmaya başladı. Özellikle konu hakkında Vali Bey ve Karayolları Şube Müdürü ile görüşmeler yaptık. Yolun bir kilometrelik bölümünde sıkıntı olması nedeniyle tamamlayamadıklarını söylediler. Her aracın 3-4 saat çile çektiği bu sorunun biraz fazla mesai yapılarak çözülmesini istedi. Fakat nedense bütün ısrarlı görüşmelerimize rağmen karayolları bu anlamda herhangi bir adım atma teşebbüsünde dahi bulunmadı.  Biz onlara tüm personeli gönderebileceğimizi, geçici olarak da olsa yolun faaliyete alınmasını istedi. Bir şey yapamayacaklarını söylediler. Fen İşleri Müdürlüğümüze talimat verdik. Çalışma yapalım istedik. Karayolları bu alanda çalışma yapmamıza müsaade etmedi. Bu süreçten sonra Denizli halkının çekeceği her çilenin herkes tarafından bilineceğini ve kamuoyu oluşturacağımızı ifade ettik.  Bu sürecin sonrasında Pazartesiden itibaren gerekli tüm girişimleri yapacağımızın bilinmesini isterim” 

 

Cankurtaran trafik kilit