Çardak'ta lavanta mevsimi

TAKİP ET

Tarımsal faaliyetlerin çeşitliliğinin artırılması ve mevcut tarım ürünlerine alternatif ürünler kazandırılması hedeflenerek Kaymakamlığımız koordinesinde Çardak Belediyesi ile işbirliği yapılarak ilçemizin Hayriye, Söğütlü, Söğütözü, Çaltı, Gölcük mahalleleri ile merkez mahallelerimizde kıraç ve atıl arazilerin değerlendirilmesi adına lavanta dikmek isteyen çiftçilerimize lavanta fidesi dağıtımı yapılmıştır.

Son yıllarda Tüm Türkiye’de tıbbi ve aromatik bitkilere olan talebin arttığı göz önünde bulundurulduğunda ilçemizde farkındalık yaratarak üreticilerimizin alternatif tarıma yönlendirilmesi amaçlanmıştır. Bunun yanı sıra Çardak’tan seyahat eden vatandaşlarımıza görsel bir vitrin oluşturmak üzere Çardak Havalimanı’nda 25.000 m²’ lik bir alan lavanta bahçesine dönüştürülmüştür.



Önümüzdeki yıllarda lavanta ile başlayan tıbbi ve aromatik bitkilere olan talebin çeşitlenerek artması düşüncesi ile başta Çardak Belediyesi olmak üzere, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımızla Çardaklı çiftçilerimize teşekkür ediyoruz.