Çardak ve Bozkurt'ta bazı arazilere kamulaştırma kararı

TAKİP ET

Denizli'de Cumhurbaşkanlığı imzası ile doğalgaz boru ve bağlantı hattı için Çardak ile Bozkurt İlçeleri'ndeki bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı çıktı.  Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı

Çardak ve Bozkurt İlçeleri’ndeki bazı taşınmazlar için doğalgaz boru ve bağlantı hattı döşenecek olması nedeniyle acele kamulaştırma kararı alındı. Karar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan kararda şu ifadelere yer verildi:

 

“Bozkurt-Çardak İlçeleri Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ve Yunak RMS Doğal Gaz Bağlantı Hattı Projesinin yapımı amacıyla başlatılan ekli haritalarda gösterilen güzergahlara isabet eden taşınmazlar ile söz konusu projeler kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazların mülkiyet ya da dam-geçici irtifak hakkı kurulmak suretiyle Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirket Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

 

çardak doğalgaz bozkurt kamulaştırma resmi gazete