ÇARPIK YAPILAŞMAYA SON, MAVİ VE YEŞİL KENT!

TAKİP ET

Seçim çalışmalarına devam eden Vatan Partisi Merkezefendi Belediye Başkan adayı Emekli Eğitimci Sabri Kasapoğlu cumhuriyetin kentleşme politikasından vazgeçilip emperyalist sistemin üreten değil tüketen politikalarına bağlanıldığından bu yana kentlerin nefes alamadığını söyledi. kentlerimiz boğuluyor diyen Vatan Partisi Merkezefendi Belediye Başkan adayı Kasapoğlu çarpık yapılaşmaya son vereceklerini, mavi ve yeşil bir Merkezefendi yaratacaklarını belirtti.

Kasapoğlu şöyle devam etti: “Büyük kentlerimiz, emperyalist küresel sisteme bağlanarak pencerelerin ve kapıların duvarlara açıldığı beton yığınlarına dönüştürüldü. İnsanı değil, kârı esas alan belediyecilik, yeşili ve maviyi sürgüne gönderdi. Kentlerimiz griye ve kahverengiye boyanıyor. Sular yollarda akıyor.

 

Musluklardan ise su akmıyor. Sokaklar güneş görmüyor. İnsanlarımız hava ve su hasreti içindedir. Sistem, kentleri fabrika bacalarına ve otomobil saltanatına teslim ediyor. Fabrika ve egzoz dumanı, temiz havayı kentlerimizden kovuyor. Vatan Partisi olarak, bu gidişe dur diyoruz. İnsana, oksijene, yeşile ve maviye zulmeden belediyeciliğe son vereceğiz.

 

BELEDİYELERİMİZ KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLACAK!

 

Kentlerimizi temiz havaya kavuşturacağız. Bahçesiz, parksız ve çocuk bahçesinden yoksun mahalle olmayacak. Yağmurda, karda, bodrumda, çukurda, dere yataklarında evlerimizi su basmayacak, kanalizasyonlar patlamayacak, öncelikle kenara itilen insanın belediyesini kuracağız. Belediyelerimiz kimsesizlerin kimsesi olacak.

 

Kentlerimizin orta ve uzun vadede su ihtiyacını karşılamak amacıyla, binalarda ve mahallelerde yağmur sularını toplayan, atık suları arıtan ve değerlendiren sistemler kurulacaktır. Kentler içindeki imalathane ve fabrikalar sanayi bölgelerine taşınacaktır. Çevre ve insan sağlığı için, özel çıkara teslim olmayan sıkı bir denetim sistemi kurulacaktır.

 

Tarıma elverişli verimli toprakların, ormanların, ağaçlıkların fabrika ve apartman arsasına dönüştürülmesi önlenecektir. Tarihî eserlerin yağmalanmasına ve yıkımına kesinlikle izin verilmeyecektir.

 

Kent alanlarımızın en az dörtte birini orman, bahçe ve park olarak düzenleyeceğiz. Kentlerimizin içinde dereler akacak, havuzlarda kuğular, ördekler yüzecek, ağaçlarımızda kuşlar ötüşecek.

 

Özel çıkara peşkeş çekilen ırmaklarımızdan, kıyılarımızdan ve plajlarımızdan, bütün vatandaşların serbestçe yararlanmasını sağlamak görevimizdir. Yurdumuzun orman ve yabanî hayvan varlığını geliştireceğiz. Betona değil yeşile, duvara değil toprağa, gökdelene değil ağaca hayat vereceğiz. Dikenli teli değil, çiçeği seviyoruz. Her türlü çürüme ve yozlaşmadan arınmış, insancıl, paylaşmacı, doğa dostu kentler kurmak ellerimizdedir. Yaşanabilir kentler için oylar Vatan Partisi’ne.”

 

vatan partisi sabri kasapoğlu