ÇAVUŞOĞLU 8 MART'TA KADINLARI YALNIZ BIRAKMADI

TAKİP ET

CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde tüm programını kadın kuruluşlarının etkinliklerine ayırdı.

31 Mart Yerel Seçimlerine kilitlenen Denizli siyaseti dün seçim çalışmalarına mola verdi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde adayların büyük çoğunluğu kadınlara yönelik etkinliklerde boy gösterdi. CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu da gün boyu programını kadınlara ayırdı. Kadın derneklerinin gerçekleştirdiği etkinlik ve eylemlere katılan Çavuşoğlu onlara omuz verdi, mücadelelerinde yanlarında olduğunu kaydetti.

 

KADININ İŞ HAYATINDAKİ YERİ GÜÇLENMELİ

 

Denizli’de kadınların iş yaşamına katılım oranının diğer kentlere göre daha fazla olduğunu fakat bunun yeterli olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, “Kadınlarımız iş yaşamında olağanüstü başarılar gösteriyorlar. Fakat yönetici pozisyonlarında yeterli temsil edilmedikleri kanaatindeyiz. Kadının iş hayatındaki yerini güçlendirmenin bir bir sorumluluk olduğunun farkındayız.

 

Bizim dönemimizde büyükşehir belediyesinde istihdam önceliği kadınlarda olacak. 8 Mart tüm belediye çalışanı kadınlar için izin günü ilan edilecek. El emeği ürünlerini satan kadınlara destek olacağız, ücretsiz meslek edindirme kursları açacağız, kadın girişimcilere maddi destek sağlayacağız. Çalışan kadınlarımız için ücretsiz kreş hizmeti vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

EYLEME KATILDI

 

Denizli Kadın Platformu’nun Çınar Meydanı’ndaki eylemine CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile birlikte katılan Çavuşoğlu, “Kadınlar taleplerini dile getirdi. Eşit işe eşit ücret istedi. Kadın cinayetlerini durdurun diye haykırdı” ifadelerini kullandı.

 

Yağış nedeniyle yarım kalan yürüşten sonra eşi Nilgün Çavuşoğlu ile birlikte yağmurda tekrar sokağa çıkan Çavuşoğlu; Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’nun yürüyüşüne de katıldı. Çavuşoğlu şiddetsiz ve güvenli kentler çağrısını tekrarladı, kadına yönelik şiddetle mücadelede somut adımlar atılmasını istedi.

Bülent Nuri Çavuşoğlu 8 mart dünya kadınlar günü