ÇAVUŞOĞLU, DEREYE AKAN KİRLİ SUYU BELGELEDİ

TAKİP ET

Denizli'nin Çal ilçesinde meyve suyu fabrikası atıklarının, Çivril'de ise iki mahallenin kanalizasyon atıklarının arıtılmadan Menderes Nehri'ne verildiğini açıklayan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, pis suyun bırakıldığı noktada açıklama yaptı.

Uşak ve Afyon’dan başlayarak 580 kilometrelik yol yaparak Ege Denizi’ne dökülen Büyük Menderes Nehri’ndeki kirlilik bir kez daha gündeme getirildi. Kentsel ve endüstriyel atıkların bırakılması nedeniyle çok büyük bölümünde canlı hayatının tamamen yok olduğu nehrin Çal ve Çivril bölümlerinde kirliliğe neden olan etkenler CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu tarafından yerinde belgelendi.

 

ÖNCE AKKENT’TEKİ KİRLİLİK GÜNDEME GETİRİLDİ

 

Çavuşoğlu ilk olarak nehrin Çal bölümündeki kirliliği gündeme getirdi. İlçeye bağlı Akkent mahallesinde bulunan meyve suyu işletmesinin katı atıklarını gelişi güzel doğaya bıraktığı, kirli suyunu da Büyük Menderes Nehri’ne saldığı kaydedildi.

 

Çavuşoğlu sosyal medyada konuya ilişkin video yayınlayarak; “Fabrika atıkları Akkent’te dev çöp yığınları oluşmasına neden oluyor. Sular Menderes’e bırakılıyor. Her yer çürük meyve kokuyor” dedi. Videoda bölge halkı suda canlı yaşamadığını, bu suyu tüketen hayvanların hastalandığını belirterek, “Şikâyetlerimizi yapmış olmamıza rağmen bir şey değişmedi” ifadelerini kullanıyor.

 

DERE İLE BİRLİKTE KİRLİ SUYU BELGELEDİ

 

Çavuşoğlu önceki gün de nehrin Çivril bölümündeki kirliliği gündeme getirdi. CHP Çivril Belediye Başkan Adayı Semih Dere ile birlikte, ilçenin Kıralan ve Çıtak mahalleleri kanalizasyon atıklarının Menderes Nehri’ne bırakıldığı noktayı tespit eden Çavuşoğlu, buradaki durumu bir video ile takipçilerine duyurdu.

 

Çavuşoğlu kirliliğinin halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini kaydederek; “Denizli uzun zamandır çevre felaketi tehlikesiyle karşı karşıyadır. İki mahallenin kanalizasyon atığı Büyük Menderes Nehri’ne karışıyor. Bölge halkı defalarca yetkili makamlara şikayette bulunduklarını ancak sonucun değişmediğini söylüyor. Yani kanalizasyon nehre karışmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

TABLO İÇİMİZİ ACITTI

 

Çavuşoğlu, Dere ile birlikte hazırladığı videoda atık suların salındığı bölgeden seslenerek; “Gördüğünüz tablo içimizi acıttığı için buraya geldik. Gördüğünüz kanalizasyonların bir tanesi Kıralan’a bir tanesi Çıtak’a ait. Bu iki kanalizasyon, tüm kimyasal atıkları, foseptik de dahil olmak üzere, Denizli Büyükşehir Belediyesi kanalizasyon sorununu çözmediği için Menderes Nehri'ne vermekte… Sulama boruları vasıtasıyla da buradaki arazilerin tamamı bu nehirden sulanmakta. Bu kimyasal atıklarla sulanmış olan arazide yetişen ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğunu düşünün” diye konuştu.

 

KANALİZASYON SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

 

İki mahalledeki kanalizasyon sorununu çözeceklerini kaydeden Çavuşoğlu; “Bu tablo değişmeli. Hem Kıralan’daki hem de Çıtak’taki kardeşlerimizin kanalizasyon sorununun çözülmesi noktasında onların yanında olacağız. Hem doğayı, hem de tarım alanlarını koruyacağız. 10 yıldır bu şehirde büyükşehir belediye başkanlığı yaparken Çivril’in en büyük iki mahallesi olan Kıralan ve Çıtak’ın kanalizasyon sorununu çözmemenin vicdan azabını yaşaman gerektiğini düşünüyorum. Kanalizasyon sorununu çözmediğiniz yerde katı atık bedeli altında bu insanlardan aldığınız ücretlerin vicdan azabını da sizlere havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

CHP adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu çivril akkent kirli su dere