ÇAVUŞOĞLU, ÜNLÜ YERBİLİMCİ GÖRÜR İLE BULUŞTU

TAKİP ET

CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, bir seminer için Denizli'ye gelen ünlü yerbilimci Naci Görür ile bir araya geldi. Çavuşoğlu bilinçlenmenin önemine dikkat çekti, her zaman bilimin ışığında ilerleyeceklerini kaydetti.

Edinilen bilgiye göre; seyir halinde olan iki araTürkiye’de aralarında Denizli’nin de yer aldığı 24 kentin aktif faylar üzerine kurulu olduğuna dikkat çekmek için büyük bir mücadele veren bilim insanı, Bilim Akademisi Üyesi ünlü yerbilimci Naci Görür, bir seminer için Denizli’ye geldi.

 

Seminer öncesi Görür ile CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve ekibi buluştu, Denizli’nin depremselliği üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.

 

CAN KULAĞIYLA DİNLEDİ

 

Projelerinde deprem önlemlerine öncelik veren Bülent Nuri Çavuşoğlu, buluşmada Görür’ün önerilerini can kulağıyla dinledi.

 

“Şehirde rant hastalığı başlamış, belirtileri gözüküyor. O yüksek binaların sayısı artarsa günün birinde yine çok büyük acılar çekeriz” diyen Naci Görür, “Bu şehir düzeltilebilir. Yüksek katlara imar ve iskanı kesmek lazım, isteyenlerin de karşısında durmak lazım” sözleriyle önerilerde bulundu.

 

BİLİMİN IŞIĞINDA ÇALIŞACAĞIZ

 

Çavuşoğlu ise depreme yönelik projelerinde bilimin ışığında, bilim insanlarıyla yürüyeceğini söyledi.

 

Profesör Naci Görür, Denizli halkının deprem bilincine sahip olması için eğitilmesi gerektiğinin altını çizdi. Çavuşoğlu da deprem simülasyon tırlarıyla, deprem parklarıyla, okullarda tatbikatlar, evlerde deprem planlaması yaparak bu bilinçlenmenin sağlanacağını ifade etti.

 

Görür, deprem olmadan önce yapılacakları şöyle sıralayarak; “Halkı eğiteceksiniz, deprem gelmeden önce altyapıyı yapacaksınız, yapı stokunu güçlendireceksiniz, çevre ve ekosisteme zarar verecek işlerden kaçınacaksınız” dedi.

 

Görür, deprem olduğunda ortaya çıkacak asbest tehlikesine de dikkat çekti; “Deprem olunca tonlarca molozu alıp derelere döküyorlar. Depremde 10 bin kişi ölüyorsa 150 bin kişi 10 senede ölecek farkında değiliz, deprem gelmeden önce molozu nasıl bertaraf edeceğinizin planını yapmalısınız” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun ekibi bu uyarıları, önerileri dikkatle not aldı.

 

Buluşma, Naci Görür’ün “Belediye Başkanlığına geldiğiniz zaman bunları gerçekleştirirseniz bu kenti depreme hazırlarsınız” sözleriyle sona erdi. Çavuşoğlu ve Görür bu sohbetin ardından Sanayi Odası’nın düzenlediği konferansa geçti.

 

Bülent Nuri Çavuşoğlu Naci Görür Bilim deprem