ÇELİK: "KAPI KAPI GEZMEKTEN GOCUNMAM

TAKİP ET

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, depremin ardından il il dolaşarak yardım istemesini sosyal medya üzerinden polemik haline getirenlere basın toplantısı ile cevap verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Milletvekili Teoman Sancar ve CHP il Başkanı Mahir Akbaba ile birlikte basın mensuplarının karşına geçen Çelik, polemikleri yanıtladı.

 
HABER MERKEZİ

Seçim bölgesinde depremden mağdur olan vatandaşlar için dolaşmaktan hiç rahatsız olmadığını ifade eden Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik: “ilçemde 8 Ağustos’ta meydana gelen depremde bir çok vatandaşımızın evi, ahırı zarar gördü. Bir çok ev oturulamaz durumda. Kış geliyor. Benim ilçe sınırlarındaki insanlara kapı kapı dolaşarak yardım istemem neden ayıp olsun. Ben önce insanım.  Onların soğukta kalmasını mağdur olmalarını istemiyorum. Belediye başkanı olmasam da dolaşırım. Bundan da gocunmam.” Dedi.

ACIPAYAM’I GÖRDÜM

Acıpayam depreminin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hiçbir şey yapılmadığını görünce, CHP’nin Derman belediyeciliği anlayışı ile kapı kapı dolaşıp biran önce insanları sıcak bir yuvaya kavuşturmak istediğini ifade eden Çelik; “Acıpayam depremi benim ufkumu açtı. Oraya yaklaşık 5 trilyon gönderilmesine rağmen, ortada yapılan bişey yok. Acıpayam’ı gördükten sonra Bozkurt Belediye Başkanı olarak, insan olarak  oturup bekleyemem. Ben bu insanlardan sorumluyum.  Yarın yine şehir şehir dolaşmaya çıkıyorum.

HİZMET BİNASI İZMİR’DEN

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremde hasar gören Bozkurt Belediye binasını yenilemek için verdiği sözü tuttu. Ve çalışmalara başladı. Buna da laf ettiler Hizmet binası benim üzerime tapulanmayacak, yine millet için kullanılacak. Makamlar gelip geçici. Buna bile laf ettiler. Oturup sosyal medyadan laf üreteceklerine, sorunun çözümü için çare üretsinler.

DEPREMİN SİYASETİ OLMAZ

Depremin kesin raporu dün askıya çıktı. 272 vatandaşın evi, 12 işyeri, 97 ahır ağır hasar gördü. 12 kişi etkilendi. Bunların içerisinde durumları olmayan, fakir vatandaşlar için önceliğimiz. Onlara sıcak yuva kurmak lazım. Birlik ve beraberliğimizi sağlayamazsak, siyaseti bir kenara bırakmazsak, bize kimse yardım etmez. Önceliğimiz bunlar. Depremin siyaseti olmaz, nerede ne zaman olacağı belli değil. Bugün bize ise yarın size de olabilir.

KAPI KAPI GEZMEKTEN GOCUNMAM

Evi olmayan vatandaşlarımız için Sanayicileri, şehirleri, ilçeleri kuruluşları gezdim bu doğru. Denizli Çimento’dan yapılacak evlerin su basmanları için destek aldım. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nden destek aldım. Gezmeye de devam ediyorum. Yıkılan evini yapamayacak, maddi durumu kötü aileler için yardım istiyorum.

TOKİ 150 EV YAPACAK

Devlet’te bürokrasi nedeniyle işler biraz ağır yürüyor, o nedenle biz hızlı çözüm bulmak için yola çıktık. TOKİ ilçemize 150 konut yapacak. Bunlar TOKİ konutu isteyen aileler. TOKİ 150 aileye evlerini ihale edip, inşaat süresinden sonra teslim edecek. Bu süreç uzun olabilir. Ancak biz durumu acil olanlar için yola çıktık.

HAFRİYATLARI BİZ YAPACAĞIZ

Evini kendisi yapmak isteyen vatandaşların evlerini yıkmak, molozları temizlemek için vatandaştan bir kuruş talep etmeyeceğiz. Bunlara tep tip projeyi ücretsiz vereceğiz. Afet nedeniyle evlerinin kaçak duruma düşmemesi için geçici ruhsat verip, sorunlarını çözeceğiz.  Prefabrik kuracak ekiplerde kalabalık gelip, biran önce evleri kuracaklar. Biz Acıpayam’ın durumuna düşmeyeceğiz” diye konuştu.