ÇELİK YELEKLE ADLİYEYE ÇIKARILDILAR

TAKİP ET

Hastane saldırısını gerçekleştiren 5 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı. Olayda saldırganlarla birlikte hareket eden ve diğerlerinin yerini söyleyen kişinin de yaralandığı ortaya çıktı. 

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi kafeteryasında gerçekleşen ve 7 kişinin yaralandığı silahlı saldırının şüphelileri emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı. Polis ekipleri şüphelileri adliyeye çıkarırken çelik yelek giydirdi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri önceki gün eş zamanlı operasyon gerçekleştirerek şüphelileri gözaltına almıştı.

 

DETAYLAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

 

Soruşturma sırasında olayın detayları da ortaya çıkmaya başladı. Bir hasta ziyareti için hastanede bulunan, saldırı sırasında kafeteryada vakit geçiren Ahmet K. ve beraberindekilerin yerini şüphelilere söyleyen kişinin de yanlarındaki Şefikcan U. (21) olduğu iddia edildi. Saldırganlar Mustafa A. (24) ve Mustafa B. (20)’nin silahla ateş ettikten sonra Ali A. (25)’nın kullandığı sahte plakalı araçla olay yerinden uzaklaştıkları belirlendi. Şüphelilerden Orhan K. (41)’nin olayı planladığı ileri sürüldü.

 

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSLE SUÇLANDILAR

 

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden ikisi ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘kasten yaralama’ ile suçlandılar. Diğer üç şüpheli ise ‘suça yardım etmek’ ile suçlandı. Şüphelilerden Mustafa A., Mustafa K, ve Şefikcan U. tutuklanırken diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  Diğer yandan Orhan K. ile hastane saldırısında yaralananlar arasında daha önceden husumet olduğu öğrenildi.

 

Saldırıda Ahmet Can Y., İsmail Ö, Hasan Hüseyin Ç, Gökhan İ., Kemal Ş., Ahmet K, ve Şefikcan U. yaralanmıştı. Yaralılardan ikisinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

 

PAÜ paü hastanesi silahla saldırı