CEMAATE BARİYER ENGELİ

TAKİP ET

İzmir asfaltı üzerinde bulunan eski Levazımın önünden geçem hemzemin geçit bugün bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bariyer kapatma işleminin Cuma gününe denk geçmesi nedeniyle cemaat camiye gitmek için bariyerlerin üzerinden geçmek zorunda kaldı.

Yeni sanayi bağlantı yoluna bağlanan yola yan yoldan araç girişini engellemek amacıyla konulan bariyerler, çevrede bulunan esnaflara zor anlar yaşattı.

Abdestini alan caminin karşısında bulunan esnaflar, araya konulan bariyeri üzerlerine çıkarak aşmak zorunda kaldı. Yolun kapatma işleminin Cuma günü rastlaması ve yayaya geçiş için açık kapı bırakılmaması tepkilere neden oldu.

Camiye gidişlerinin engellendiğini dillendiren esnaflar “Burayı kimin ve neden kapattığı belli değil. Bu yolu her gün yüzlerce vatandaş yaya, binlerce araç sürücüsü kullanıyor. Kapatılacaksa, önceden haber verilmesi gerekmiyor mu?. Kapatılacaksa da yayalar için bir açık yer bırakılması mümkün değil mi? Bugün burada görüyorsunuz koca koca adamlar demir bariyerleri tırmanarak aşmak zorunda bırakıldı Bu mantıklı düşünenler için ibretlik bir durum değil mi? Hangi çağda yaşıyoruz. İnsanlara engel değil, kolaylaştırıcı çözümler bulmak lazım. Mantıklı bir açıklaması varsa tamam. Amaç nedir bu geçit kapatıldı.? Diye yetkililerden açıklama beklediklerini söylediler.