ÇEVAK, 200 öğrenciye burs verecek

TAKİP ET

Çivril Eğitim Kültür Yardımlaşma Vakfı (ÇEVAK) Mütevelli Heyeti Başkanı Alaattin Kameroğlu, önümüzdeki 2022-2023 eğitim-öğretim yılında burs miktarını ve burslu öğrenci sayısını artırmayı hedeflerini söyledi.

ÇEVAK Mütevelli Heyeti Başkanı ve kuyumculuk sektörününöncü isimlerinden Alaattin Kameroğlu, ilçeyi ziyaret eden Denizli Gazeteciler Cemiyeti Üyesigazetecilerle biraraya geldi. Restore ettirilerek Yeşil Çivril Kadın Kooperatifinin (YEÇKA) kullanımına sunulan eski gar binasındaki kahvaltılı buluşmada Kameroğlu, vakıf çalışmalarıyla ilgili bilgiler paylaştı.

ÇEVAK’ın kuruluşunu anlatırken, 1990’lı yıllarda babası Kadir Kameroğlu ve Çivrilli dostlarının “Çivril için neler yapılabilir” düşüncesinden yola çıkarak vakfı kurduklarını söyledi.

Kameroğlu, “Babam ve dostları, Çivrilli olup eğitim sırasında maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimize kol kanat gerebilmek için ÇEVAK’ı kurdu. Ayrıca Çivrlli olmayıp, Çivrilli gibi davranıp destek veren dostlarımız da var. Sağlanan desteklerle Çivrilli öğrencilere burs verilmeye başlandı. Çivril’deki ÇEVAK gönüldaşları da bize destek sözü verdi. Baktık verilen sözler yerine getiriliyor burs sağlanan öğrenci sayısını 140’dan 170’e çıkardık” dedi.

Kameroğlu, 2022-2023 döneminde vakfın burs verdiği öğrenci sayısını 200’ün üzerine çıkarmak için br hedef koyduklarını, ayrıca aylık burs miktarını 300 liradan 400 liraya çıkarmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Alaattin Kameroğlu ÇEVAK