Çevre il ve ilçelerden takviye ekipler geldi

TAKİP ET

(İHA) - Göveçlik mahallesindeki ormanlık alanda başlayan yangına müdahale devam ediyor. Yangını söndürme çalışmalarına, Isparta, Dinar, Acıpayam ve Çal ilçesinden de takviye ekipler katıldı. Havadan 3 helikopter yangına müdahale ediyor.

İL VE İLÇELERDEN TAKVİYE

2 saattir devam eden yangını söndürme çalışmaları devam ederken, Dinar, Isparta, Çal ve Acıpayam’dan da takviye ekipler geldi.



3 Helikopter’in havadan müdahale ettiği yangın rüzgarında etkisi ile devam ediyor.



MÜDAHALE ZOR

Yangının yamaçlardaki ormanlık bölgede meydana gelmesi, araçların yangın alanına ulaşımda ekiplere zor anlar yaşatıyor. Ormanlık alan olması nedeni ile söndürme araçları müdahale de zaman zaman zor anlar yaşıyor.



Denizli’de konuşlu yangın söndürme helikopteri Marmaris’teki büyük orman yangınında görevli olmasından dolayı, rüzgarında etkisiyle hızla yerleşim alanlarına doğru ilerleyen yangına müdahale edilebilmesi için Bursa, Balıkesir ve Manisa Akhisar’dan helikopter desteği istendi.

Yangına 3 yangın söndürme helikopteri, 1 keşif helikopteri, 1 dozer, 15 arazöz ve 60 personel ile müdahale edildi. Köylü vatandaşlarında destek verdiği söndürme çalışmalarında şuana kadar 3,5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.


yangın göveçlik orman yangını denizli başkarcı denizlimuhabir