CHP'DE YEREL SEÇİM TAKVİMİ BELLİ OLDU

TAKİP ET

CHP Merkez Yürütme Kurulu yerel seçimlerle ilgili takvimi il ve ilçe örgütlerine gönderdi. Takvime göre aday adayı olmak isteyenler 21-28 Kasım tarihleri arasında başvuru yapabilecekler.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerle ilgili CHP’nin takvimi belli oldu. Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) aldığı kararlar doğrultusunda hazırlanan genelge il ve ilçe örgütlerine gönderildi. 

 

BAŞVURU TARİHLERİ NETLEŞTİ

 

Genelgeye göre  aday adayı olmak isteyenler 21-28 Kasım tarihleri arasında başvuru yapabilecek. İstifa etmesi gereken il, ilçe ve belde başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve kamu görevlileri ise 1-5 Aralık tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Ayrıca genelge aday adayı olmak isteyenlerden istenecek bilgi ve belgelere de yer verildi. 

 

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

 

Aday adaylığı başvurusunda kişilerden alınacak olan özel özentiler de genelgede açıklandı. Genelgeye göre büyükşehir belediye başkan adayı olmak isteyenlerden 50 bin TL, büyük ilçelerden aday olmak isteyenlerden 30 bin tl, küçük ilçelerde aday olmak isteyenlerden 20 bin TL özel ödenti alınacak. Özel ödentiler CHP’nin kurumsal banka hesaplarına yatırılacak.

 

CHP Merkez Yürütme Kurulu yerel seçim takvimi aday adaylığı