CHP İL KONGRESİ YARIN YAPILIYOR

TAKİP ET

CHP il kongresi yarın yapılacak. 634 delegenin sandık başına gideceği kongrede mevcut il başkanı Ali Osman Horzum ile daha önce milletvekili adayı da olan Ayşe Hazer yarışacak.

CHP’de cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler nedeniyle ötelenen örgüt seçimleri süreci il kongresi ile tamamlanacak. 5 Mayıs'ta Sarayköy ile başlayıp 6 Eylül'de Bekilli ile tamamlanan ilçe kongrelerinin ardından CHP Denizli Teşkilatı, 24 Eylül’de il kongresini gerçekleştirecek.

 

İKİ ADAYLI YARIŞ

 

İl eski başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun milletvekili adaylığı nedeniyle görevinden istifa etmesinden sonra, işçe teşkilatlarının ortak talebi üzerine genel merkez tarafından il başkanlığı görevine getirilen Ali Osman Horzum ilk kez delegelerin karşısına il başkan adayı olarak çıkacak. Horzum’un kongredeki rakibi ise daha önce milletvekili adayı da olan Ayşe Hazer olacak.

 

KAZANAN HER ZAMAN CHP OLUR

 

Tüm partilileri il kongresine davet eden, kongreyi demokrasi şöleni olarak nitelendiren Horzum, denizliyeniolay.com’a yaptığı özel açıklamada; “Kongrelerde yarışmalar olur. Partimizde yarışmanın kaybedeni olmaz. Kazanan her zaman CHP olur. Tüm partililerimizi bu demokrasi şölenimize davet ediyoruz” diye konuştu.

 

EKOLOJİ VE KADIN HAREKETİ İLE TARIM SEKTÖRÜNE YAKIN OLACAĞIZ

 

Hazer ise genel kurul öncesi açıklamasında; “Bizim il başkanlığımızda arzu ettiğimiz tüm partilileri altı okun altında birleştirmek. Bir bütün olarak yola devam etmek istiyoruz. En büyük hedefimiz Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı almak. Bizim yönetim kurulumuzla beraber özellikle ekoloji hareketine, tarım sektörüne ve kadın hareketine çok yakın olacağımız aşikardır.

 

Yönetim kurulumuzda kadın ağırlıklı olmasını arzu ediyoruz. Yönetim kurulu üyeliğini oluştururken ilk kadınlardan yana ama üyelerimizle beraber hareket etmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Kadın hareketinin temsil edildiği bir yönetim kurulu olduğunu söyleyebilirim. Tüm partilileri kongreye bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

634 DELEGE OY KULLANACAK

 

Pazar günü Merkezefendi Kültür Merkezi'nde saat 10.00'da başlayacak kongrede milletvekilleri, il yöneticileri ve disiplin kurulu üyelerinden oluşan 34 doğal delege ile birlikte toplam 634 delege oy kullanacak. Delegeler 25 kişilik yönetim kurulunun yanı sıra 9 kişilik disiplin kurulu ve 14 kişilik kurultay delegelerini belirleyecek.

 

NALBANTOĞLU DİVAN BAŞKANI OLACAK

 

Kongrede CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu da kongrede yer alacak. Nalbantoğlu’nun divan başkanlığına getirilmesi bekleniyor.

 

Ayşe Hazer Osman Horzum CHP il kongresi seçim