CHP'li Karaca: Aynes'in kime satılacağı önceden belli

TAKİP ET

Sahiplerinin FETÖ/PDF terör örgütü üyesi olmaktan yargılandığı ve TMSF tarafından el konulan süt ve süt ürünleri üretim tesisi Aynes Gıda, 12 Ekim'de satışa çıkarılacak. Firma için 667 milyon lira muhammen bedel belirlendi.

. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu alıcının önceden belirlendiğini iddia etti bu kişinin eski bir AKP milletvekili olduğunu söyledi. İki milletvekili firmanın  gerçek değerinin 4’te biri fiyatına satılacağını öne sürdü.

Denizli’de 12 Ekim’de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılacak olan dev süt ve süt ürünleri üretim tesisi Aynes Gıda’nın satış bedeline CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’ndan itiraz geldi. İki milletvekili satışa ilişkin ihaleye dikkat çekerek yandaş bir firmaya değerinin altında verileceğini iddia etti.

“ÇÖKME OPERASYONU”

Karaca ve Gaytancıoğlu, ihaleyi ‘çökme operasyonu’ olarak değerlendirirken firmanın gerçek fiyatının 4’te birine satılacağını ileri sürdü. Karaca; “İddialar ciddi boyutta… 12 Ekim’de ihalenin yandaş firmaya verileceği, yandaş firmanın kim olduğunun belli olduğu iddia edilmektedir. 2015 yılında Aynes firmasına biçilen değerin çok altında ihaleye çıkarılmıştır, Aynes firmasına çökme diyebileceğimiz fiiliyat gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. 12 Ekim’de satışa çıkarılan fiyat, firmanın gerçek değerinin 4’te biri kadardır” ifadelerini kullandı.

GAYTANCIOĞLU: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Gaytancıoğlu ise; “Her zaman yaptığı çökme operasyonu, yandaşa para kazandırma operasyonunun yine başka bir versiyonuyla… Büyük yatırımlar yapmış, istihdamlar geliştirmiş, bazı köylere süt kazanları kurmuş, üreticileri süt üretimine teşvik etmiş, teknolojiye yatırım yapmış, büyümüş ama iktidara yanaşmamış, yanaşmamanın bedelini de TMSF devrolarak görüyor, şu anda da satışa çıkarılıyor. Satış bedeli daha önce bu firmaya biçilen bedelin 4’te biri… Satın alacak firma iktidarda bir milletvekilliği yapmış, şu anda da iktidara yakın bir grup… Biz bundan sonra da takip etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

NELER YAŞANMIŞTI?

Nevzat Serin, Ayhan Batur ve bir dönem AKP Denizli Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürütmüş işadamı Mehmet Ali Özkan’ın sahibi olduğu firmaya 15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konuldu. Sahiplerinin FETÖ/PDY terör örgütü mensubu oldukları gerekçesi ile yürütülen soruşturma kapsamında Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi el koyma kararı verdi. Şirket ortakları bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

Yargılamaların tutuksuz yapıldığı davada bu güne kadar bir karar çıkmadı. El konulan Aynes Gıda ise TMSF’ye devrolarak başına kayyum atandı. 2018 yılı sonunda firma sahiplerine iade edildi. Fakat Gürcistan’a yapılan şüpheli bir işlem gerekçe gösterilerek yeniden el konuldu. Bu tarihten itibaren kayyum tarafından yönetilen firmanın iadesi için eski sahipleri yargıya başvurdu. Satış ilanının Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra firmanın büyük ortağı Nevzat Serin İstanbul İdare Mahkemesi’ne satışın durdurulması için başvurdu.

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde bulunan ve bölgede çok büyük bir tarım arazisinin de sahibi olan firmanın satış ihalesi ilanında muhammen bedeli 667 milyon lira olarak belirlendi. Firma sahipleri avukatları aracılığı ile kısa süre önce yaptıkları açıklamada 5 yıl önce üç kat fiyat aldıklarını bugünkü değerinin ise muhammen bedelin 5 katının üzerinde olduğunu açıklamıştı.

 

GÜLİZAR BİÇER KARACA OKAN GAYTANCIOĞLU CHP AYNES Aynes ihalesi