CHP listesinden aday gösterilen HDP'li çekildi

TAKİP ET

 Denizli'nin Honaz ilçesinde, CHP'nin listesinden belediye meclis üyesi adayı gösterilen HDP'li adaylıktan çekildiğini belirtti

(AA) - Denizli'nin Honaz ilçesinde, CHP listesinden belediye meclis üyesi adayı gösterilen eski HDP İlçe Başkanı Sabri Sarman adaylıktan çekildi.

CHP'li Yüksel Kepenek'in belediye başkan adayı gösterildiği Honaz'da, ilçe seçim kuruluna verilen geçici listede ittifak görüşmeleri kapsamında 7 isim CHP, 5 isim ise İYİ Parti kontenjanında yer aldı. Eski HDP İlçe Başkanı Sarman ise 5. sıraya yazıldı. 

Geçici aday listelerinde ismi bulunan Sarman, bugün Honaz İlçe Seçim Kuruluna başvurarak adaylıktan çekildiği yönündeki kararını bildirdi. 

Millet İttifakı'na zarar verilmek istendiğini belirten Sarman, şahsı üzerinden yapılacak spekülasyonlara müsaade etmemek için çekilme kararı aldığını söyledi.

İYİ Parti Honaz İlçe Başkanı Nazım Kazan da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Vatandaşlarımızın listeye tepki göstermeleri, aday listesinin değişmesiyle nihayet bulmuştur." ifadelerini kullandı. 
Sarman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 

"Günlerdir benim üzerimden ırkçı siyaset yaparak ,çamur atarak, yüksel kepenek i yıpratmaya çalışıyorlar .
ben honaz halkının huzuru ve bu seçim sürecinin olumsuz etkilenmemesi için 
Honaz meclis üyesi adaylığından istifa Ediyorum.
Bu süreçte arkamda dim dik duran honaz belediye başkan adayı yüksek kepenek e ,chp honaz ilçe başkanı Mustafa Çelik e, honaz iyi parti ilçe başkanı Nazım kazana 
,bütün meclis üyesi adaylarına
Ve bütün dostlarıma çok ama çok teşekkür ederim .
Honaz bu tür ırkçı insanlardan kurtulmalı her kesi her kesimi kucaklayan ayrım yapmadan ayrıştırmadan halkın tümünü kalpten sahiplenen kişiler tarafında yonetilmeli diye dusunuyorum .
Bu vesile ile honaz halkının kimin ne olduğunu gördüğüne inanıyorum. Ben Honaz da yaşayan bütün halkın ne kadar temiz ve saf kalpli olduğunu biliyorum .
bu seçimlerde ırkçılık yapanlara en büyük cevabı yine HONAZ halkının vereceğini biliyorum .
Herkes ten hakkınızı helal etmenizi rica ediyorum."