CHP PAMUKKALE İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY

TAKİP ET

İlimizin yetiştirdiği genç ve başarılı siyasetçilerden Savaş Akman'ın, 2019 yılı son aylarında gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin olağan kongresinde Pamukkale İlçe Başkanlığı'na aday olacağı belirtiliyor. Siyasi hayatını DSP gençlik kollarında başlayan ve son olarak CHP İl Başkan yardımcılığı görevlerinde başarılı çalışmalar yapan Akman'a parti tabanından da büyük ilginin olduğu gözlemleniyor.


HABER MERKEZİ

31 Mart yerel seçimlerinin ardından parti içi kongrelerine dönen siyasi partiler, Bahar ayları ile birlikte kongre takvimini belirlemeye çalışırken, Cumhuriyet Halk Partisi’de bu yılın son aylarında parti kongrelerine başlayacak. Kongrelerin sesinin bile parti tabanında dalgalanmalara sebep olduğu CHP’de, bu kez başarılı ve genç siyasetçilerin görev almaları beklenirken, özellikle sosyal medya üzerinden büyük destek alan, Nuri Çavuşoğlu döneminin Örgütlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevini başarı ile yapan ve teşkilatçı olduğunu ortaya koyan Savaş Akman’ın Pamukkale ilçe başkanlığına aday olduğu belirtiliyor. Kendisi de adaylığını saklamayan ve “evet, yarışta bende varım” diyen Savaş Akman, seçim çalışmalarına başlamış bulunuyor.

Savaş Akman, “Kibirden kinden uzak ayrıştıran değil birleştiren, sen ben yok Biz var parti var muzur siyaseti için değil, huzur siyaseti için adayım fason ilçe başkanlığına son vermek için adayım” diyerek sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunarak, hayli iddialı olduğunu belirtiyor.

Savaş Akman, “Örgütlerden sorumlu İl Başkan yardımcılığı” görevini başarılı bir şekilde yaptı. CHP’nin ilçelerdeki örgütlenmelerinde büyük payı olan Akman, bu kez başarılarını ve örgütçülüğünü Pamukkale ilçesi için yapmaya hazırlanıyor.

Sosyal Medya hesabındaki paylaşımlarına göre, Akman adaylığı konusunda şunları söylüyor; “Bey, beyzade egemenliğinin değil yeniden Halk partisi için adayım. Bir kişi yıllarca okur, subay olur. Savaşma sanatını öğrenir, siyaseti değil; bir insan doktor olur, insan sağlığını öğrenir, siyaseti değil; Mimar olur bina yapmayı, proje çizmeyi öğrenir, siyaseti değil. Dolayısıyla siyaset belli bir meslek grubuna belli bir sınıfa ya da zümreye ait değildir. Siyaset kamu yararına yapılan hizmetidir. Sermayesi insandır ,insanlarla yapılan bir eylem biçimidir.

Biz kasılan kibir siyasetini değil, tüm üyelerin katılımını sağlayan ortak noktamız davamız ideolejimiz olan Cumhuriyet Halk partisini sorumlu olduğumuz ilçede birinci parti yapmaktır. Başkalarının başarılarıyla yada basarisizliklariyla, dedikoduyla siyaset yapma alışkanlığına son vereceğiz. Biz kendi kapımızım önünü süpürmekten, kendi evimizin içini temiz tutmaktan kendi iç huzurumuzu sağlamaktan sorumluyuz. Ön secimi kendimize ilke edineceğiz. Daima üyelerin hakemliğine baş vuracağız. Ankara’da tanıklarla değil partinin gerçek sahibi olan üyelerle siyaset yapacağız. Örgütlenmeyi yerele yayacağız. Projelerimizi kongrede delegelere sunacağız ve sevginin saygının egemen olduğu bir örgüt olacağız”

savaş akman chp