ÇİÇEKÇİNİN HATASI MI, YOKSA TECRÜBESİZLİK Mİ?

TAKİP ET

Dünkü 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle, Atatürk anıtında yapılan törenler sırasında, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Atatürk anıtına konulan çelenginde İl Başkanı Ziya Gökalp'in ismi de yazılmış çelenk konuldu. Teamüller gereği böyle törenlerde çelenklere isim yazılmazken, bu büyük hatanın kimden kaynakladığı merak konusu oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde büyük bir skandala imza attı.

Teamüller gereği, törende Atatürk anıtına bırakılan çelenklerde sadece kurum ismi yazılması gerekirken, MHP’nin çelenginde “MHP İl Başkanı Ziya Gökalp” yazılı çelenk konuldu.



Tören sırasında, çelengi görenlerin tebessüm etmesine vesile olan isim yazılı MHP Çelengi’nin kimler tarafından böyle konulduğu da merak konusu oldu. Törene katılanlar arasında çelengin mevzuata uygun olup, olmadığı soruldu.

Kimileri Çiçekçinin gafı, kimileri de il yönetiminin tecrübesizliğinden olduğunu yorumunu yaptı. Kimileri de; “Çiçekçiler, siz ne isterseniz onu yazarlar. Düğün, Nişan, açılış gibi törenlerde isim yazılabilir.

Ama böylesine milli ve dini kutlamalarda törenlerde isim yazılmaz. Kurumun önüne hiçbir kimse geçemez. Ve çiçekçilerimizin çoğunluğu bu tür törenlerde isim yazılmayacağını bilirler. O yüzden bu hata il yönetiminin tecrübesizliğidir gerekli uyarı yapıldı mı acaba? dediler.

MEVZUAT ŞÖYLE DİYOR:

Gerçek kişilerden ancak Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Senatosu veya Millet Meclisi Başkanları, Başbakan, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Genelkurmay Başkanı, Bakanlar, Kuvvet Komutanları ve Siyasi Parti Genel Başkanları çelenk gönderebilirler.

 

milliyetçi hareket partisi denizli denizlimuhabir ziya gökalp