CİNSİYET DEĞİŞTİRME AMELİYATI SONU OLDU

TAKİP ET

Denizli'den cinsiyet değiştirmek için İstanbul'da  özel bir hastaneden randevu alan genç, ameliyat sonrası yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre Denizli Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Öğretmenliği bölümünden mezun olan Beren Y. takma  isimli kişi, cinsiyet değiştirmek için İstanbul Kadıköy'de özel bir hastanede H.Ö., isminde bir doktora başvurdu. 

Ameliyatı için İstanbul'a giden Beren Y., Kadıköy'de özel bir hastanede ameliyat oldu. Ameliyattan birkaç saat sonra uyanan Beren Y., iddiaya göre aynı gün ameliyat sonrası gelişen komplikasyonlar sonucu fenalaştı. Yoğun bakıma kaldırılan Beren Y.  tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Cenaze, Beren Y.’nin ameliyat olduğu özel hastaneden alınarak defnedildi.

Denizli’de yaşadığı yıllarda cinsiyet değişikliği için Asliye Hukuk Mahkemesine başvuran Beren Y.nin davası takipsizlik sonucu düşerken, gencin ameliyat öncesi İzmir’de, cinsiyet değişikliği ile ilgili birkaç kez operasyon geçirdiği ileri sürüldü.

Beren Y.’nin babası Z.Y.  İstanbul  Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne, ameliyatı yapan doktor H.Ö. ile anestezi uzmanı doktor ile 4 hemşire hakkında suç duyurusunda bulundu.

Acılı Baba Z.Y.’nin şikayeti üzerine Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nce  başlatılan soruşturma kapsamında yapılan araştırmalar ve elde edilen raporlar sonucunda ameliyata giren doktorlar ve hemşirelerin hatalı bulunduğu da iddia edildi.

DOKTOR 29 BİN LİRA MI ALDI

İstanbul Kadıköy’deki özel bir hastanede ameliyat olan Beren Y., o anda yanında olan arkadaşı A.Y, “Beren Y. ile birlikte Denizli’den yola çıktık İstanbul’a gittik. İstanbul’da hastaneye gittik. Doktor ameliyat parası olarak 29 bin lira aldı. Ancak ameliyatla ilgili herhangi hastane raporu hazırlanmadı. Ameliyattan önce bize herhangi bir belge verilmedi. El yazısıyla bir yazı yazdırıldı Beren Y. Ameliyat sonrası Beren Y.’nin el parmakları kararmıştı. Ayakları ise soğuktu. Sorduğumda ameliyathane soğuktu” cevabı verildi.

TIP KURALLARINA AYKIRI AMELİYAT

Mahkemece yapılan araştırmalar sonucunda ameliyatı gerçekleştiren doktor H.Ö.’nün, Beren Y.’ye, el yazısıyla, “5-6 yıl önce cinsiyet değiştirme ameliyatı oldum. Ameliyatı yapan doktor ile hastaneye hatırlamıyorum” yazdırıldı.

Tıp kurallarına aykırı gerçekleşen ameliyat sonrası fenalaşarak hayatını kaybeden davada doktor, anestezi doktoru ve hemşireler üzerine atılı suçları kabul etmez iken ; doktor ve hemşireler hakkında Taksirle ölüme neden olmaktan 6 yıla kadar hapis cezası istedi. Dava ileri bir tarihi ertelendi.
 

cinsiyet değiştirme beren y. istanbul ameliyat denizlimuhabir denizli haberleri