Çivril Belediyesi bin 600 borçlusuna E-Haciz uyguladı

TAKİP ET

Denizli'nin Çivril Belediyesi, Valilik tarafından yapılan denetleme sonucunda 2018 ve öncesi dönemde belediyeye borcu olan kişilere E-Haciz yoluyla haciz gönderdi. Vatandaş uygulamaya tepki gösterirken, Belediye Başkanı Niyazi Vural, kararın kendi yetkisiyle değil, Valilik denetlemesi sonucunda alınan bir karar olduğunu belirtti.

Çivril Belediyesi'nde geçtiğimiz günlerde Denizli Valiliği tarafından denetleme yapıldı. Denetleme kapsamında Çivril Belediyesi İdare İş ve İşlemlerini teftiş eden Mahalli İdareler Başkontrolörü Emin Bardakçı tarafından yazılan rapor doğrultusunda,  belediyeye 2018 yılı ve öncesinde borcu olan bin 627 kişiye 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Kanunu'na göre E-Haciz uygulaması başlatıldı.

 Avukat, icra vekalet ücreti ve icra masrafı borca yansıtılmaksızın sadece belediyeye olan borçların ödenmesi için yapılan haciz uygulaması kapsamında borçluların banka hesaplarına E-Haciz uygulandı.
Konuyla ilgili kendisiyle görüştüğümüz Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, www.denizlimuhabir.com’a yaptığı açıklamada, uygulamanın kendi inisiyatifi dışında tamamen Valilik denetimi sonucunda olduğunu belirterek, siyasi bir karar olmadığını vurguladı.



Vural, 'Belediyemiz Valilik tarafından denetime girdi ve denetim kapsamında alacaklarımızın tahsil edilmesi hususunda bize rapor verildi. Biz bu rapor doğrultusunda belediyemize borcu olan bin 627 kişiye E-Haciz uygulaması başlattık. Bu durum benim elimde olmayan bir karar. Ancak ben siyasi bir kişiyim. Bu konuda en önde de ben olduğum için insanlar da bana yükleniyorlar. Halbuki ortada bir kanun ve yükümlülük söz konusu.' ifadelerini kullandı.



VATANDAŞ TEPKİLİ
Kendisine haciz gönderilen pek çok kişi de duruma olan tepkisini sosyal medyadan duyurdu. Bazı vatandaşlar bankadan gelen mesajları sosyal medyalarında paylaşarak serzenişte bulunurken, bazı vatandaşlar da Belediye Başkanı Niyazi Vural'a tepki gösterdi.



denizli çivril çivril belediyesi çivril belediye başkanı niyazi vural e-haciz denizli valiliği denetim valilik denetimi rapor banka borcu denizlimuhabir muhabir denizli haberleri vatandaş tepkili tepki