Çoban: "Çanakkale zaferi'ni, acizler ve hainler anlayamaz

TAKİP ET

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet ÇOBAN, Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Çanakkale'yi herkesin anlayamayacağını, ancak manevi ve milli yönü gelişenlerin bu zaferi anlayabileceğini söyledi.

Çanakkale zaferi sürecini ve yaşananları mesajında kısaca dile getiren Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet ÇOBAN, açıklamasında şunları söyledi:

“Karşılıklı siperler arasındaki mesafe 8 metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekilerin hiç birisi kurtulmamacasına şehit düşüyor. İkinci siperdekiler yıldırım gibi onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz? Bomba, şarapnel, kurşun yağmuru altında öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılma yok Okuma bilenler Kuran-ı Kerim okuyor ve Cennete gitmeye hazırlanıyor.

 Bilmeyenler ise, Kelime-i Şahadet getiriyor ve ezan okuyarak yürüyorlar. Sıcak cehennem gibi kaynıyor. 20 düşmana karşı her siperde bir nefer süngü ile çarpışıyor. Ölüyor, öldürüyor. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren, dünyanın hiç bir askerinde bulunmayan, tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”

İşte bu nedenle Çanakkale’yi ve Çanakkale’deki bu yüksek ruhu ;

Çanakkale ruhunu;

“Çocuklarımız Milli ve manevi değerlerden yoksun kalsın, günlerini gün etsin”  diyen bir zihniyet anlayamaz

“Ezan, Bayrak, bağımsızlık ve bütünlük, vatan sevgisi nedir bilmeyen, evlatlarına bu değerleri öğretmeyenler” bu değerleri öğretmediği gibi bu değerlerin acıkça düşmanlığını yapanlar anlayamaz

“ Evlatlarına Yüce Dinimiz İslamı ve onun emirlerini  bidat ve hurafelerden uzak bir şekilde öğretmeyen"  zihniyet anlayamaz.

Emin olun devam etsek İslama, Kur’ana, Dine, Diyanete imana sataşan, devlete ve millete karşı isyan eden, milleti isyana teşvik eden, kutsal mabetleri yakan, camiler dururken sivil itaatsizlik adına parklarda alternatif cuma namazı kılanlar,  aziz milletimizin  değerlerine karşı her zaman nefret duyguları beslemiş kişiler anlayamaz. Çanakkaleyi 92. Yıldır bu millete din hizmeti sunan Diyanet İşleri Başkanlığını kaldırmak isteyen, Diyaneti hazmedemeyen, kurum hakkında ileri geri yalan ve  yanlış konuşan bir zihniyet anlayamaz.
 
Çanakkaleyi bir lokma ekmeğini komşu açken tok yatmamak için bölüşmeye hazır olanlar anlayabilir.

Çanakkaleyi Asımın nesli ancak anlayabilir, Bedrin aslanlarını aratmayan, şehit ecdadına fatihalar okuyan, hatimler indiren vatanı milleti için gözünü kırpmadan bende varım diyebilecek dilinde Kur’an göğsünde iman olanlar anlayabilir.

Çanakkaleyi ve Çanakkale ruhunu ancak devletin ve milletin varlığını, birliğini, dirliğini, bağımsızlık ve bütünlüğünü içine sindiremeyen, bu milletin değerlerine acıkça savaş açanlar, bu güzel ve güzide ülkeyi bölmeye çalışan hainlerle, bu hainlere dolaylı veya bizzat destek verenler anlamazlar, anlayamazlar.

Çanakkaleyi bu vatan için şehit düşmüş Ay Yıldızlı Bayrağa sarılmış olan aziz şehitlerimizin tabutlarına omuz verenler, onların cenaze merasimlerine katılıp onlar için dua ve niyazda bulunan, onlar için göz yaşı dökenler anlar.

Çanakkaleyi devletimizin ve milletimizin bağımsızlık ve bütünlüğünün yok edilmesi için ellerine silah alan askere, polise, masum vatandaşlara kurşun sıkan, onları şehit eden, bu milleti üzüntüye ve göz yaşına boğan, çatışmalarda  güvenlik güçleri tarafından öldürülen  teröristlerin sözde ( bizim ülkemizde hayal edilen, ama bedeli ne olursa olsun asla kurulamayacak olan)  o hayalden öteye gitmeyecek olan devletin sözde bayrağına benzeyen bez paçavrası, bölücülerin posterlerinin  altında terörist cenazelerine katılan, orada hainleri öven, özerklikten bahseden acizler, hainler anlayamazlar. 

Aslında bu kişiler aciziyete düşmüş, bataklığa gömülmüş, elleri kana bulanmış, vicdanları kararmış insanlıktan nasibini almamış, kalplerinde zerre kadar vatan ve millet sevgisi  olmayan maşa ve uşaklardır.

Ya rabbi izzetimizi, şerefimizi, onurumuzu çiğnetme, mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değdirtme, ezanlarımızı susturma, şanlı bayrağımızı indirtme Allah’ım.

Bedrin aslanları ve Malazgirt kahramanları kadar şanlı ve muazzez olan aziz şehitlerimiz hürmetine ülkemizi ve gönül coğrafyamızı her türlü tefrikadan kardeş kavgasından ve fitneden muhafaza eyle Allah’ım.

Çanakkale'de, bu ülkenin varlığı, birliği, dirliği, bağımsızlık ve bütünlüğü için mücadele etmiş, kanları ve canlarıyla bedel ödeyerek Şehit  olmuş ecdadımıza layık olmayı Rabbım bizlere nasip eylesin. Ruhları Şad, Mekanları cennet olsun. “

 

çoban: çanakkale zaferi i acizler ve hainler anlayamaz mehmet çoban türk diyanet vakıf-sen denizli şube başkanı mehmet çoban denizlimuhabir denizli çanakkale