ÇOBANOĞLU: "MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN!"

TAKİP ET

Vatan partisi İl Başkanı Mehmet ÇOBANOĞLU, dün Suriye'de haince şehit edilen askerlerimizin ailelerine ve Türk halkına başsağlığı diledi, Türkiye'nin çekilmek istendiği tuzaktan uzak durmasını istedi.


ÇOBANOĞLU, yayımladığı başsağlığı mesajında şunları söyledi. "Tüm Türkiye olarak yüreğimiz, bilincimiz birliktedir. Şuanda yüreğimiz yanmaktadır ama aklıselim ile soğukkanlı davranma gereği kendini dayatmaktadır.

Türkiye, Suriye krizi konusunda çözümü komşularımız İran ve Rusya ile aramalıdır. Devlet aklı bunu gerektirmektedir. Türkiye, Rusya ve İran bu süreci birlikte çözecektir. Türkiye’nin Suriye ile savaşa girmesi Türkiye’yi tuzağa çeker. ABD, AB, NATO ve İsrail’in istediği budur.

Türkiye zorluklarla karşı karşıyadır ancak bu zorlukları aşacaktır. Cumhurbaşkanımıza da, kahraman ordumuza da, milletimize de güveniyoruz. Kesinlikle intikam gibi yanlış yönelişlerde olmayacağız. Türkiye çok akıllı bir şekilde bu güne kadar geldi. PKK’yı hendeklere gömdü. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtları ile teröre karşı büyük başarılar elde etti. Doğru hedef PKK ve FETÖ terör örgütlerine karşı mücadele çizgisidir. Bu doğru çizgiden ayrılmamak gerekir.

TÜRKİYE’YE TEHDİTİ DOĞRU SAPTAYALIM!

Karşılıklı intikamı kışkırtan anlayışlardan uzak durup sakin olmamız gerekir. Şuanda devlet aklına, kurmaylık birikimine vurgu yapmamız çok önemlidir. Türkiye’ye yönelik tehdidi doğru saptamamız stratejik ve hayati önemdedir.

Türkiye’ye tehdit Amerika’dan ve İsrail’den gelmektedir. Türkiye gerçek dostlarını tespit etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Yüksek Güvenlik Kurulumuzun devlet aklı ile doğru çözümler üreteceğine inanıyoruz. Bu aklı, bu devlet birikimine destekleyeceğiz, yanında olacağız. Devletimizin karşılaşacağı olumsuzluklar hepimiz için geçerlidir. Bu olumsuzluklardan yararlanmaya çalışanlarla, bunun pususunda olanlarla yan yana olmayacağız. Terör örgütlerine karşı mücadelenin komşularımıza karşı bir mücadeleye dönüşmesi hayırlı sonuçlar vermeyecektir.

Teröristleri sevindirecek bütün hareketlerden uzak durmalıyız. Şu an sevinç içinde oldukları görülüyor. Biz İran, Irak ve Suriye ile karşı karşıya gelerek Kudüs’teki kırmızıyı çizgiyi nasıl savunabiliriz.

Bütün cepheler için karşımızda Amerika var, İsrail var, bunlar cephe gerisinde duruyor ama üzerimize sürdükleri piyonları var. Amerika, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs bir askeri ortaklık oluşturup hedeflerinin Türkiye olduğunu belirtti. Bu sürece Amerika’nın, NATO’nun davet edilmesi demek bizi tuzağa itin demektir. Biz kendi devletimizle, Rusya’yı da, İran’ı da, Suriye’yi de haklı ve doğru müdahalelerle akla, dostluğa ve sağduyuya çekebiliriz.

Vatan Partisi olarak çevremizdeki dost ülkelerle de bu konuda görüşüyoruz. Onları sağduyuya, dikkate ve dostluğa zarar vermekten kaçınmaya davet ediyoruz. Hükümetimiz, devletimiz ve Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan da görüşmelerde onları uyarmaktadır, bunun sonuçlarını da alacağız. Türkiye aynı 15-16 Temmuz'da olduğu gibi bu süreçten de berraklaşarak ve bölge ülkeleriyle birlikte akılcı çözümlerle çıkacaktır. Bu sürecin içinden başarıyla çıkacağız. Türkiye, ABD ve İsrail’in kurduğu tuzağa sürüklenmeyecektir. Çözüm Suriye ile savaşa girmek değildir. Krizi Rusya ve İran’la birlikte aşmak biricik çaredir. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Devletimize, Ordumuza ve Milletimize güveniyoruz. Herkesi ABD-İsrail tertiplerine karşı birliğe, Devlet aklına ve kararlılığa çağırıyoruz." Haber merkezi

vatan partisi İl başkanı mehmet ÇobanoĞlu denizli denizlimuhabir denizli haberleri