Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kısıtlama kararlarını açıkladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00'da başlayan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Covid-19 ile mücadele tedbirlerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00'da başlayan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Covid-19 ile mücadele tedbirlerini açıkladı.

Erdoğan salgının en aza indirilmesi için insan hareketliliğini en aza indirmek olduğunu belirterek, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı. Aşı uygulamasının da gelecek ay başlayacağına dikkat çekti.

Başkan Erdoğan'ın açıklamasından başlıklar şu şekilde;

-Hafta içi her gün 21.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak,

-Hafta sonları cuma 21.00'dan başlamak üzere pazartesi sabah 05.00'a kadar kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacak, ancak market, bakkal, kasap, paket servis yapanlar belli saatlerde açık olacak.

-65 yaş üstü toplu taşıma kullanamayacak

-Ana sınıfı vb eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecek,

-Mevlid, taziye, yılbaşı kutlaması yapılamayacak,

-Cenaze namazı ve nikahlar 30 kişiden fazla kişi ile yapılamayacak.

-Semt pazarları, avm gibi yerlere kişi sayı kısıtlaması getirildi

* Bu kısıtlama hafta sonları Cuma akşamı 21:00'den pazartesi sabahı saat 05:00'e kadar kesintisiz devam edecektir. Yani cumartesi Pazar artık evlerimizdeyiz.
* Tarım orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır.
* Market bakkal kasap manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek, saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.
* 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.
* Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki toplu taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkların tespiti ve giderilmesi amacıyla gereken tedbirleri alacaktır.
* Yasaklar salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak.
 

denizli türkiye cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan bakanlar kurulu toplantısı covid-19 mücadelesi denizlimuhabir muhabir tedbir kısıtlama denizli haberleri haberler haber