Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memur maaşlarını 10 Mayıs itibariyle hesaplarına yatırıyoruz" dedi. Erdoğan, işten çıkartma yasağının 30 Haziran'a kadar uzatıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı’na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Memur maaşlarını 10 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırıyoruz” dedi.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI

Erdoğan emeklilere verilecek olan 100 TL’lik ikramiye zammı için de Meclis’e önerge verildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işten çıkartma yasağının 30 Haziran’a kadar uzatıldığını söyledi.

KREDİ TAKSİTLERİ ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, “TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığımız kredilerin taksit ödemelerini 1 Temmuz 2021’e kadar erteliyoruz. Mikro işletmeler 30 bin, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten faydalanacak. Şartları taşıyan mikro veya küçük işletmeler, 3 Mayıs Pazartesi’den itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığıyla başvurularını yapabilir. Esnafımıza yaptığımız aylık bin lira gelir desteği ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini bir ay daha uzatıyoruz” şeklinde konuştu.

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan erken maaş ödemesi denizli denizlimuhabir