Cumhuriyet Bayramı'nın 100.yılı Buldan'da Coşkuyla Kutlandı

TAKİP ET

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıldönümü kutlamaları, tüm yurtta olduğu gibi Buldan'da da coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, İlçe Stadında devam etti.

29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, bugün 100 yaşında. Tüm yurtta olduğu gibi Buldan’da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saban saat 09.30’da Kaymakam Turan Erdoğan’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” kutlamaları, ilçe stadında devam etti.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Şevik, kutlamalara katılanların bayramlarını kutladılar.

 

İlçe Kaymakam Turan Erdoğan, günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşmasını Cumhuriyetimizin 100.yılına yakışır bir katılım sağlayan Buldanlılara teşekkür ederek başladı.

 

Kaymakam Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milleti kendini yok etmek üzere gelmiş emperyalist güçlere karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlatmış olduğu mücadelesini tüm Anadolu topraklarını yaymış ve çok çetin mücadeleler vermiştir. Bu mücadelenin sonunda Kurtuluş Savaşını kazandıktan sonra 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizi ilan edilmiştir.

 

Cumhuriyet idaresi Türk Milleti’ne verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değeri bize milli bir devletin onurlu birer yurttaşları, özgürce düşünen birer bireyleri, eşit hakları olan birer ferdi ve devletin gerçek sahipleri yapmıştır.Cumhuriyet idaresinde milletimiz kederde ve kıvançta bir ve beraberdir.

 

Cumhuriyet idaremiz Nene Hatunların, Şerife bacıların direnmeleriyle, kara Fatmaların cephaneye cephanelik taşımasıyla, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin ve de bu toprakların öz evlatları olan efelerin teşkilatlanmasıyla ve mücadelesiyle emperyalizme karşı kazanılmış bir mücadelenin sonucunda kurulmuştur.

 

İdarelerin en faziletlisi olan bir idare şeklidir Cumhuriyet. Bizler bugün en sıkıntıları tekrar yaşamamız için daima uyanık olmalıyız, bir ve beraber olmalıyız. Hak ve hürriyetleri yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir.

 

O nedenle bizlere düşen en önemli görev Türkiye Cumhuriyetin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sağlamak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı yegane amaç kabul ederek çalışmak ve gelecek nesillere bir Türkiye bırakmaktır” diyerek Buldanlıların 29 Ekim cumhuriyet Bayramı’nın 100.yılını kutladı.

 

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutlarken, tarihimizin derinliklerinden süzülüp bugünlere ulaşan milli emanetler asla zedeletilmeyecek, hiçbir zaman da zaafa uğratılmayacağını belirterek tüm Buldanlıların Cumhuriyet Bayramını kutladı.

 

Kaymakam Turan Erdoğan’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi, “bayrak Koreografisi”, halk oyunları ve 100.yıl koreografi gösterileriyle stadyuma dolduran Buldanlılar tarafından beğeniyle izlendi.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100.yılı kutlamaları kapsamında İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar arası düzenlediği şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin ödülleri, ilçe protokol üyeleri tarafından verildi. Buldan İlçe Stadyumunda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.yıl kutlama töreni, okulların resmigeçidiyle sona erdi.

 

Buldan İlçe Kaymakam Turan Erdoğan cumhuriyet bayramı