CUMHURİYET KADINLARI SEÇİLEN BAŞKANLARA TÜRKÇEYİ KORUMA ÇAĞRISI YAPTI

TAKİP ET

Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli Şube Başkanı Elif Çobanoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde seçilen belediye başkanlarını kutladı, görevleri sırasında Türkçeyi korumaları çağrısı yaptı.

31 Mart seçimlerinde halkın ülke genelinde yerel yöneticilerinin kimler olması gerektiğine büyük bir olgunlukla kararlaştırarak, bütün dünyaya demokrasi dersi verdiğini söyleyen Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli Şube Başkanı Elif Çobanoğlu, “Bu sonuçlar yıllardan beri halkın tercihlerine saygısızlık eden, halkı küçümseyen faşizan zihniyetlere de iyi bir ders olmuştur. Seçilen tüm belediye başkanlarımızı kutlar, görevlerinde başarılar dileriz. Bu seçimlerin toplumsal barışımızı sağlamak yönünde bir adım olmasını diler, yeni seçilen başkanlarımızdan bu yönde adımlar atmasını bekleriz” dedi.

 

Yazılı açıklama yapan Çobanoğlu, toplumsal dokunun ve kültürel yapının devamlılığının dille başladığını belirten Çobanoğlu, “Son yıllarda emperyalist ve yoz kültürün tüm alanlarda olduğu gibi dilimizde de etkisi görülmektedir.

 

Güzelleşme ve bilimsel keşifler dilimizle başlar. Tüm kurumlarımızın bu konuda görevli olması gerektiği gibi, belediyelerimizin de eğitimde, bilimde, kültürde, sanayide, tabelalarda, sanat ve spordab yabancı dillerin Türkçeyi bozan etkilerini önlemek gibi görev üstlenmesi gerekmektedir.

 

Biz Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak Türkçemizin uygarlık ve bilim dili yönündeki gelişme olanaklarını değerlendirmek, yeni seçilen Başkanlarımızın öncelikli görevidir diye düşünüyoruz. Başkanlarımızın; insanımızı vatanına, topluma, üretime ve kendisine yabancılaştıran emperyalist kültüre karşı kararlı bir mücadele içinde olacaklarına olan inancımızla kendilerinden beklentilerimizi kamuoyuna sunuyoruz” diye konuştu.

 

Dildeki yozlaşmanın en belirgin yansımasının tabelalarda görüldüğüne dikkat çeken Çobanoğlu, seçilen tüm belediye başkanlarından öncelikle tabelaların Türkçeleştirilmesi konusunda ciddi adımlar atmasını, belli bir süre içerisinde Türkçe olmayan tabelaların değiştirilmesini ve yeni ruhsat verirken de   işyerlerine Türkçe olmayan tabela ruhsatı vermemelerini istedi.

 

 

 

Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli Şube Başkanı Elif Çobanoğlu Türkçeyi koruma