DAL, FEN LİSESİ OLDU

TAKİP ET

Denizli Anadolu Lisesi (DAL) son mezunlarını verdi. 2016-2017 eğitim-öğretim döneminden itibaren, okul, Denizli Fen Lisesi olarak eğitimine devam edecek.

Okulun girişine asılan pankart duyuru ile, dönüşüm Denizli'ye duyuruluyor. 150 kontenjanla eğitime başlayacak olan Denizli Fen Lisesi, DAL olarak son mezunlarını vermiş oldu.
Okulun web sitesinde ise dönüşüm, "DENİZLİ'MİZE MÜJDELER OLSUN!  FEN LİSESİ OLDUK" anonsuyla gelişme duyuruldu.
Dönüşümün Valiliğin teklifi ile yapıldığı ifade edilirken şu sözlere yer verildi:
"Valiliğimizin teklifi ve Bakanlığımızın onayı ile 2016-2017 öğretim yılından itibaren kademeli olarak Fen Lisesi’ne dönüştürülmüş olmanın sevincini yaşıyoruz.
       Yeni eğitim ve öğretim yılında Denizli Anadolu Lisesi “DENİZLİ FEN LİSESİ” olarak 150 öğrenciyle yeni dönemine başlayacaktır.
  Denizli Fen Lisesi’nin Denizli’mize hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız."

Öte yandan, DAL mezunları, sosyal medya üzerinden dönüşümün sessiz sedasız yapılmaması, okulun Anadolu Lisesi olarak devam etmesi için imza kampanyası düzenleyerek,  örgütlenmeye başladı.  
İmza kampanyasına destek verenlerden bir kişi duygularını şöyle paylaşıyor: "İmzalıyorum çünkü DAL Denizli'nin en köklü en başarılı içinde büyük bir tarih barındıran en değerli lisesidir.Bugüne kadar binlerce başarılı mezun vermiş olup bu mezunların iş hayatında en başarılı yerlere gelmesinde olan katkısı çok büyüktür.Bizlerin ve öğretmenlerimizin anıları ve alın terleri kazınmıştır duvarlarına.Dilden dile nesilden nesile aktarılan bu tarih ortadan kaldırılırsa Denizli en değerli okulunu kültürünü kaybedecektir.DAL böyle kolay yok edilmemelidir!"
OKULUN TARİHÇESİ İSE ŞÖYLE:
Tarihçe
 
Okulumuz 26 Eylül 1983’de Anafartalar Lisesi’nin binasında 108 öğrenci ve 5 öğretmenle eğitim ve öğretime başladı. Bugün 25 şubede 668 öğrencimizin eğitim ve öğretim gördüğü; 59 öğretmenin görev yaptığı okulumuzun temeli 1985’de atıldı. 2 Ekim 1989 tarihinde bugünkü binamıza taşındık.
 
            Okulumuz o dönemde Denizli Valisi Sami Sönmez’in himaye ve desteği, Anadolu Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkan ve üyelerinin büyük özverileri ile ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Sağlam’ın onayı ile açılmıştır.
 
            Okulumuz, açıldığı 26 Eylül 1983′ten bugüne binasının tamamlanması, demirbaş ihtiyacının karşılanması, eğitim ve öğretim seviyesinin yükseltilmesi, okulumuzun her yönden gelişmesinde Milli Eğitim Bakanlarımızın, Milli Eğitim Müdürlerimizin, milletvekillerimizin, valilerimizin ve Belediye Başkanlarımızın yardım ve destekleri bize güç vermiştir. Ayrıca okulumuzun açıldığı günden bugüne kadar emeği geçen herkesin gayretlerini anmak bizim için bir kadirşinaslık olacaktır.
 
            Okulumuz, açıldığı günden bugüne kadar il seviyesinde sportif etkinlikler, bilgi yarışmaları, şiir ve kompozisyon yarışmaları, halk oyunları ve satranç turnuvaları gibi birçok alanda il birincilikleri almıştır. Bu etkinliklerde başarı gösteren öğrencilerimizi tekrar kutluyoruz. Okulumuzun il dışındaki bazı başarıları ise, bize ayrı bir gurur vermektedir.
 
            Okulumuz asıl gücünü ilk mezun verdiği 1991 yılından bugüne kadar ÖSS sınavına katılan ve ÖSS’de Türkiye dereceleri yapan öğrencilerinden almaktadır. Öğrencilerimizin bir kısmı, Boğaziçi, Bilkent, ODTÜ, Hacettepe, İTÜ gibi ülkemizin sayılı üniversitelerini bitirmiş ve önemli misyonları yüklenmiş kişiler olarak, ülkemizin çeşitli yörelerinde yönetim ve ülke kalkınması adına görevlerde bulunmaktadır. Bir kısmı ise halen bu üniversitelere devam etmektedir. Bunlara Galatasaray, Sabancı, Koç, Yeditepe gibi vakıf üniversitelerinde öğrenim gören mezun öğrencilerimizi de dahil edecek olursak Denizli Anadolu Lisesi’nin bölge ve ülkemiz açısından ne denli önemli bir okul olduğu görülmektedir. Bunların en güzel kanıtlarından birisi de, öğrencilerimizin başarılarından dolayı birçok üniversitemizden gelen teşekkür mektuplarıdır.
 
            Denizli Anadolu Lisesi’nin etik anlayışını, dinamizmini ve misyonunu, okudukları üniversitelerde sürdüren öğrencilerimiz adına, okulumuza bu üniversitelerden birçok tanıtım davetiyeleri gelmektedir. Bu davetler sonucunda okulumuz, öğrencilerini bu üniversitelere götürüp tanıtmakta ve öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu en üst seviyeye çıkartmaktadır.
 
            Okulumuz idarecileri, öğretmenleri, velileri ve en önemlisi öğrencileri ile başarılarına başarı katmaya devam edecektir. Buna inanıyoruz. Çünkü biz Denizli Anadolu Lisesiyiz