Davutoğlu'nun Denizli'deki İl Başkanı O Mu Olacak?

TAKİP ET

Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulacak yeni partide yer alacağı öğrenilen Viyana Büyükelçiliği görevinden emekliliğini isteyerek ayrılan  Ümit Yardım'ın  Denizli il başkanlığı görevini üstleneceği kulislerde konuşulmaya başlandı..


Bir çok yayın organında yer alan haberlere göre, Acıpayam’lı Ümit Yardım’ın, yeni partinin  partinin kuruluş aşamasında il başkanı olarak görev yapacağı daha sonra da partinin üst kademelerinde görev alarak, politika da etkili isimler arasında yer alacağı  konuşuluyor.

Bu ayın sonuna kadar partisini kurması beklenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hazırlıklarda son aşamaya geldi. Birkaç hafta içinde İçişleri Bakanlığı’na dilekçe vererek yeni partiyi resmen kurmaya hazırlanan Davutoğlu ekibi Ankara’da genel merkez ve İstanbul’da il başkanlığı binalarını tutmuştu.
Emekliye ayrıldı

58 yaşında olan Yardım, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Moskova Büyükelçiliği görevini yürütüyordu. 2016’dan sonra Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirilen Yardım bu yıl Viyana Büyükelçiliği görevine atanmıştı. Yardım 2010-2014 arasında da Tahran Büyükelçiliği görevinde bulunmuştu.
Teşkilatlanma tamamlandı

Davutoğlu, son hazırlıklar için geçtiğimiz hafta sonunu kampta geçirdi. Teşkilat yapılanması tamamlanan yeni partide tüm illerde oluşturulan isim havuzlarından çalışmak isteyenlerle görüşmeler ve atamalar yapıldı.

Ümit Yardım kimdir?

Ahmet Davutoğlu'nun tabelasını asmaya hazırlandığı partide Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi görevini üstlenmiş Ümit Yardım da yer alıyor. Ümit Yardım, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Moskova Büyükelçiliği görevini yürütüyordu. 2016’dan sonra Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirilen Yardım bu yıl Viyana Büyükelçiliği görevine atanmıştı. Yardım 2010-2014 arasında da Tahran Büyükelçiliği görevinde bulunmuştu. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümü mezunudur. Gazi Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde master yapmıştır. Azerbaycan Bakü Güzel Sanatlar Enstitüsü’nden Fahri Doktorası vardır.

ümit yardım ahmet davutoğlu denizli il başkanlığı yeni parti viyana büyükelçisi siyaset