Değirmenci, Türkiye'nin tek kadın aday adayı

TAKİP ET

AK Parti eski Kadın kolları başkanlığı ve DESKİ İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı döneminde herkese sıcak ve samimi davranışları nedeniyle vatandaşın ''Bizimgız'' diye lakap taktığı Demet Özkan Değirmenci'nin, Büyükşehir Belediyeleri içinde  Türkiye'de ilk ve tek kadın aday adayı olduğu ortaya çıktı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Demet Özkan Değirmenci, 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Türkiye’de Büyükşehir Belediyesi için aday adaylığı başvurusunda bulunan  tek kadın oldu.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut başkan adayı Fatma Şahin’in doğal aday olarak kabul edildiği seçim sürecinde Demet Özkan Değirmenci’den başka Büyükşehir Belediyesi için  aday adaylığı başvurunda bulunan olmadı.

 

Denizli’nin Ak Parti Kadın Kolları eski Başkanı  ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Demet Özkan Değirmenci, 30 Büyükşehir arasında kadın aday adayı başvurusunda bulunan tek bayan olmanın gururunu yaşadığını belirterek şu ifadelere yer verdi, “Kadınlarımızın siyasette aktif olmasının en büyük destekçisi Cumhurbaşkanımızın kadınlara olan inancı ve güvenidir. Bu da bizlere güç ve cesaret veriyor. Siyasi yaşamımda her zaman şuna dikkat çektim. Her zaman bayrağı bir adım daha ileriye ve daha yükseğe taşımak olacak. Ben aday olmasam bile, adayımız her kim olursa olsun sonuna kadar arkasında ve omuz omuza canımızla başımızla yanında olmaya devam edeceğiz.” 

 

Türkiye in tek kadın aday adayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Demet Özkan Değirmenci