DEKSADER'İN SERGİSİ BUGÜN BİTİYOR

TAKİP ET

Denizli'de Gelenekli Türk-İslam Sanatları alanında faaliyetler yürüten DEKSADER, Teraspark AVM'de sergi açtı. Klasik sanatların en nadide örneklerinin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

Gelenekli Sanatlarımızın, Anadolu’da hak ettiği değeri yeniden kazanması ve halkımızın, ecdat yadigarı bu güzel sanatlara ilgisinin artması amacıyla yürütülen sergi faaliyetlerinin bu seferki durağı Teraspark AVM oldu.

Hüsn-i Hat, Tezhip ve Ebrudan oluşan 60 civarında eseri, çok sayıda sanatsever ziyaret etti. 25/06/2022 cumartesi günü yapılan açılışla sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, 27 Haziran tarihine kadar ilgilileri bekliyor olacak.

Farklı sanat dallarından oluşan serginin açılışında konuşan DEKSADER Başkanı Avukat Bilal Furkan ŞİMŞEK, ‘İlimizde gelenekli sanatlar adına yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Halkımızın bu sanatlar ile daha fazla iç içe olması adına sürekli sergi ve çeşitli faaliyetler organize etmeye çalışıyoruz. Daha önce düzenlediğimiz sergiler Denizli halkı tarafından ilgi gördü. Bundan sonra da faaliyetlerimize yenilerini ekleyerek devam edeceğiz.’ dedi.

Deksader yönetiminde bulunan serginin küratörü Hattat Ömer ÖZGÜL (Uşşâkî), ‘‘Bir sanatçı olarak, böylesine güzel kültür-sanat faaliyetlerinin şehrimizde sürekli hale gelmesi ve halkımızın beğenisine sunulmasına aracılık etmenin memnuniyetini yaşadığımı belirtmek isterim. Bu sergi, şahsım ve sanat faaliyetlerini birlikte yürüttüğümüz talebelerim için büyük önem arz ediyor. Sergide hat derslerimize katılım sağlayarak kendini yetiştiren Nurten İlgün, Fatma Hadimlioğlu ve Mustafa Gökgöz’ün de eserleri bulunuyor. Denizli’de yavaş yavaş eser çıkarmaya başlayanların çıkması bizim için umut verici bir gelişme oldu. İnşallah bundan sonra da bu güzellikleri birlikte paylaşmaya devam edeceğiz.’ dedi.

Serginin organizasyona Bin Sanat adına destek veren Ali Çırak da ‘Böylesine güzel eserlerin ilimiz halkı ile buluşmasına vesile olmak gurur verici. Sergimize katılan sanatçı arkadaşlarımıza ve bizleri ilgisiz bırakmayan tüm halkımıza teşekkürü bir borç biliriz’’ şeklinde sözlerini bitirdi.

 

DEKSADER sergi