Denetimler Başladı! Olumsuzluk durumunda ise...

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığınca illerde uygulanan "Denetim Seferberliği" kapsamında hafta boyunca 81 İlle birlikte Denizli'de de eş zamanlı olarak gıda denetimleri gerçekleştirildi.

Ülkemizde bir ilk olan ürün bazlı gıda denetimi 1 hafta boyunca birçok işletmede yapılacak. Yapılan denetimler sonucunda numunesi alınan ürünlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda, ilgili firmalara para cezası uygulanacak ve isimleri kamuoyuyla paylaşılacak.

Bu kapsamda; İl ve İlçe Müdürlükleri bünyesinde görevli kontrol görevlilerince Denizli'de faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde resmi kontrol ve denetimler yapılmakta.

Denizli'de 11.521 adet gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzeme üretim, gıda satış ve toplu tüketim işletmesi faaliyet göstermekte. Bu işletmelerde 2019 yılı Ekim ayı itibariyle; 17.160 adet denetim yapılmış olup yapılan denetimlerde 1.071 adet numune alındı. Ayrıca denetimler sonucunda Denizli'de faaliyet gösteren gıda işletmelerine 183 adet idari para cezası yaptırım kararı uygulandı.

Tarladan çatala gıda güvenliğini ilke edinen Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tüm imkânlarıyla denetim seferberliğinde yer almakta.
 

denizli tarım gıda kontrol