Denetimli eğitim dönemi başlıyor

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılış tarihi ve yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Okulların 2 bin denetmenle denetleneceğini vurgulayan Selçuk öğrenciler, veliler ve servisçileri HES koduyla kontrol edeceklerini söyledi.

Covid-19 salgını nedeniyle örgün eğitime ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde okulların 31 Ağustosta açmayı hedeflediklerini ve akademik takvimi buna göre belirlediklerini söyledi. Bakan Selçuk bugün yaptığı açıklama ile yüz yüze eğitimi 21 Eylül itibariyle açmayı hedeflediklerini söyledi.

2 BİN DENETMEN OKULLARI DENETLEYECEK

Okulların hijyeni, ihtiyaçları ve alınacak tedbirler konusunda 2 bin denetmenin denetim yapacağını belirten Bakan Selçuk, denetmenlerinde gereken eğitimi aldıklarını söyledi. Kendilerine verilen kontrol listelerini dolduran denetmenlerin hazır olan okullara belge düzenleyeceğine dikkat çeken Selçuk, şu ifadeleri kullandı:
"2000 denetmenin eğitimi söz konusu oldu, eğitimlerini aldılar. 2000 denetmen okulların hazır olup olmadığı konusunda, hangi tedbirlerin alındığı, hangi okulların ne ihtiyacı olduğu konusunda belirli kontrol listeleri dayalı olarak da ortaya koyuyorlar. Hazır olan okullarımız için de böyle bir belge düzenlememiz söz konusu"
 
HES KODUYLA KONTROL EDİLECEKLER

Öğrenci, veli ve servis görevlilerin düzenli olarak kontrol edilmesi için HES kodu vasıtası ile denetim yapacaklarını ifade eden Bakan Selçuk, detayları önümüzdeki hafta açıklayacaklarını söyledi. 
 

denizli milli eğitim bakanı ziya selçuk okul açılış tarihleri hes kodu denizlimuhabir muhabir denizli haberleri sağlık bakanlığı denetim denetmen