Denizli-Aydın otoyolunun açılış tarihi belli oldu

TAKİP ET

Daha önce 29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı'nda açılacağı açıklanan Aydın – Denizli Otoyolu'nun birinci kısmının açılış tarihi Resmi Gazete'de yayınlandı.

 Aydın-Denizli Otoyolu'ndan sevinçli haber, Karayolları Genel Müdürlüğünden geldi. Karayolları Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete'de yayımlanan duyurusuna göre, Aydın-Denizli Otoyolu Projesinin trafiğe açılması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylandı.

 

CUMA GÜNÜ AÇILIYOR

 

Otoyolun bu kesiminin 3 Kasım 2023 tarihinde saat 08.00'den itibaren trafiğe açılacağı bildirilen açıklamada, "Belirli yerler (Köprülü Kavşaklar, Ücret Toplama İstasyonları v.b.) ve şartlar dışında Otoyola giriş ve çıkış yasaktır.

 

Karayolu sınır çizgisi boyunca tesis edilmiş olan telçitler veya duvarlar bu tür çıkışları engellemek amacıyla tesis edildiğinden bu engellerin açılması, yıkılması, kesilmesi ve başka şekilde tahrip edilmesi yasaktır.

 

Erişme Kontrollü Karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime, yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlilerin girmesi yasaktır. Bu kesimde mecburi asgari hız 40 km/saat olup, azami hız geometrik standartların müsaade ettiği limitlerdir. (Max. hız 140 km./saat)" denildi.

 

BİNALARA TANITMA LEVHALARI İÇİN İZİN GEREKİYOR

 

Erişme Kontrollü Karayolu olarak trafiğe açılan bu kesimde ve kavşaklarda duraklamanın, park etmenin, geri dönüş yapmanın ve geri gitmenin yasak olduğu belirtilen duyuruda, "Zorunlu hallerde en sağdaki emniyet şeridinde (bankette) durulabilir.

 

Otoyola cephesi bulunan müesseselerin kendi faaliyetlerini sürdürdükleri binalarına tanıtma levhaları koymak istemeleri halinde, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden ve Görevli Şirketten izin almaları gerekmektedir.

 

Aydın-Denizli Otoyolu Projesi Yap-İşlet-Devret Modeli ile Yapılması, İşletilmesi ve Devri İşi'nde; Km:60+000-140+000 arasının, bakımı ve işletilmesi sözleşmesi gereği üstlenici Görevli Şirket tarafından yürütülecektir" ifadelerine yer verildi.

 

Aydın-Denizli otoyolu Denizli-Aydın otoyolu açılış tarihi