Denizli-Aydın otoyolunun ilk etabı açılıyor

TAKİP ET

Denizli'den İzmir'e olan ulaşımı 3 saatten 2 saate düşüreceği belirtilen Denizli-Aydın otoyolu yapım çalışmaları sürüyor. 163 kilometrelik otoyol projesinin 93 kilometrelik yolun ilk etabını oluşturan Denizli-Kuyucak arası 29 Ekim'de ulaşıma açılacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında temeli atılan Aydın-Denizli otoyolu projesinin ilk etabında sona gelindi.

 

İzmir-Aydın otoyolunun devamı niteliğindeki proje, 1.3 milyar Euro maliyetle inşa ediliyor ve Burdur-Antalya etabı ile birleşerek Akdeniz'e ulaşacak.

 

Proje kapsamında 140 kilometre ana gövde, 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplamda 163 kilometrelik bir yol inşa ediliyor. Bu projede 94 köprü, 19 viyadük, 79 altgeçit ve 573 menfez yer alacak.
 

29 EKİM’DE AÇILACAK

 

Şu ana kadar 70 milyon metreküp kazı ve 60 milyon metreküp dolgu işlemi gerçekleştirildi. 7 viyadüğün yapımı ve menfez ile altgeçitlerin yüzde 80'i tamamlandı.

 

 Cumhuriyetin 100. yılına yaklaşırken, otoyolun Denizli-Kuyucak arasındaki 93 kilometrelik kısmının 29 Ekim'de açılması planlanıyor. Otoyolun tamamlanması halinde Denizli-İzmir arası 3 saatte 2 saate inecek.

 

 Bu otoyol tamamlandığında, İzmir-Aydın-Denizli arasında kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak. Aydın’dan Kuyucak’a olan kısımda ise ciddi mesafe alınmış durumda. Dalama ve Yenipazar kısmında ise yoğun çalışmalar sürüyor.



4 BİN 200 İŞÇİ 9 BİN 200 İŞ MAKİNESİ ÇALIŞIYOR

 

Aydın Ses Gazetesi’nden Kazım Yörükce’nin haberine göre; İzmir'den başlayıp Aydın-Denizli-Burdur-Antalya'ya uzanacak olan otoyol projesinde, Aydın-Denizli arası öncelik olarak belirlenmiş durumda. Projenin kalan kısmı ise 2024 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

 

Otoyol inşaatında 4 bin 200 kişi çalışıyor ve 9 bin 200 iş makinesi faaliyet gösteriyor. Projenin maliyeti 1.3 milyar Euro olarak belirlenmiş olup, boyunca yapılacak 17 viyadüğün 7’si tamamlanmış durumda. Ayrıca, 90 köprüden 52'sinin yapımı da tamamlanmış bulunuyor.

 

Denizli-Aydın otoyolu ilk etap aydın-denizli otoban