DENİZLİ CHP'DE NETLEŞEN ADAY SAYISI 5 OLDU

TAKİP ET

Yılların usta gazetecisi ve yorumcusu Mustafa  Kaya, her zaman olduğu gibi yine seçim öncesi kulislerinin nabzını Denizli Gazetesi'ndeki köşesine taşıdı.

 MHP, Ak Parti ve CHP’nin muhtemel adaylarını ve kesinleşen adaylıkların isimlerini köşesinde kaleme alan Mustafa Kaya, sürpriz isimlerin yer aldığı kulis bilgilerini okurlarına şu şekilde aktardı.
 
Yerel seçimde AK Parti İttifakı olmayacağı açıklamasının hemen ardından hızlı bir aday belirleme sürecine giren MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, Denizli’nin büyük ilçeleri ve Büyükşehir ile ilgili ilginç bir seçim planı yaptığını ve adaylarını ona göre oluşturma çalışmaları yürüttüğünü açıkladı. Birtürk MHP’nin; Pamukkale ve Merkezefendi ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayı isimlerinin çok iddialı bir “üçlü” olduğunu belirterek, “Bu seçimler Denizli’de MHP’nin seçimleri olacak” dedi. 
İŞTE DENİZLİ MHP’NİN OLASI 3 ÖNEMLİ ADAYI
İl Başkanı Cafer Birtürk,  Denizli MHP’nin yerel seçim oyun planını kurarken önce büyük ilçelerde aday olabilecek isimlerle ilgili “gizli ve derin” bir çalışma yürüttü. Mimar Metin Karakurt, İşadamı Abdullah Deda, İşadamı Mehmet Uz, Belediye Meclis Üyesi Avukat Yusuf Garip ve yine AK Partili Belediye Meclis Üyesi Avukat Mehmet Ali Yılmaz ile görüşmeler yaptı.
Ve araştırma, görüşme ve siyasi diplomasi sonucu hangi isimlerle seçime gireceğini netleştirdi. Ardından MHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak? sorusuna yanıt aramaya başladı.
Büyükşehir için Kadın Aday ismi üzerinde yoğunlaşan MHP İl Başkanı Birtürk Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Mimar Leman Kalkan’ı ikna etti. Ardından, AK Parti’nin Pamukkale’de özellikle kırsal kesimde etkili olan ismi Avukat M. Ali Yılmaz ile ikna görüşmesi turlarına başladı. Ve bu görüşmeler sonunda Cafer Birtürk’ün Denizli’ye özel “bomba” yerel seçim planı ve büyükşehir ile iki büyük ilçe aday isimleri belli oldu. İddialara göre; bir aksilik olmazsa Denizli MHP’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerine, Merkezefendi’de; son genel seçimin MHP 2. Sıra vekil adayı İşadamı Mehmet Uz, Pamukkale ilçesinde;  AK Partili Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Avukat Mehmet Ali Yılmaz ve Büyükşehir’de; MHP Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Mimar Leman Kalkan üçlüsü ile gideceği öğrenildi.
SEÇİME EN HAZIR ADAY; MEHMET TEKE
AK Parti’de aday başvuru süreci devam ederken, önemli iki ilçe Pamukkale ve Merkezefendi’de AK Parti’den aday adayı başvurusu yapan, yapmayı planlayan ve siyasi kulislerde adı geçen aday sayısı da hergün artıyor. Denizlim Derneği Başkanı ve son genel seçimin 5.  sıra adayı Avukat Hasan Oymak resmi başvuru yapan Pamukkale Belediye Başkan adayları arasında yer alırken, AK Parti saflarının dikkat çeken isimlerinden; Mehmet Teke de Pamukkale Belediye Başkan Adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. Nihat Zeybekci’nin 2004 yılındaki ilk ekibinden itibaren Denizli Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nde görevler alan ve şu anda Beltaş Genel Müdürlüğü yapan Mehmet Teke Pamukkale ilçesindeki yarışa çok iddialı bir şekilde hazırlanıyor. Teke şimdiden “aday adaylığı” broşür ve afişlerini hazırladı bile. 
DENİZLİ CHP’DE NETLEŞEN ADAY SAYISI 5 OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi toplandı ve 126 Belediye Başkan Adayını açıkladı. CHP’nin ikinci tur aday isimleri açıklamasında Denizli’nin Pamukkale, Çivril, Güney ve Serinhisar’da adayları da belli oldu. Kısacası Denizli CHP’de adı kesinleşen aday sayısı 5 oldu. Buna göre Denizli CHP Pamukkale’de Jeoloji Mühendisi Ahmet Divarcı ile seçimlere gidecek. CHP’nin son PM toplantısında belli olan diğer adayları ise; Çivril’de Ömer Köseoğlu, Güney’de Mustafa Urtekin ve Serinhisar’da Hüseyin Gemi şeklinde sıralandı.  CHP PM, geçtiğimiz haftalarda yaptığı aday isimleri açıklamasında Acıpayamlı Market sahibi işadamı Alim Arslan’ı bu ilçenin CHP Başkan adayı olarak belirlemişti.