Denizli'de 14 şirket teşvike hak kazandı

TAKİP ET

Denizli'de 14 firmaya Yatırım Teşvik Belgesi düzenlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre teşvikler 2 yıl ile 4 yıl arasında değişen süreyle devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'deki tebliğe göre Türkiye genelinde 200 firmaya yatırım teşvik belgesi verildi. Yayımlanan listede 15 Denizli firması yer alıyor. Çeşitli alanlarda hizmet veren ve yerli sermayeye sahip 14 şirkete toplam 15 adet teşvik belgesi düzenlendi. Yapılan programa göre bu şirketler 2 yıl ile 4 yıl arasında teşviklerden faydalanabilecekler.

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ NEDİR?

Yatırım Teşvik Belgesi, en genel ifadesiyle; yatırımın karakteristik değerlerini ihtiva eden, yatırımın bu değerler ve tespit edilen şartlara uygun olarak gerçekleştirilmesi halinde üzerinde kayıtlı destek unsurlarından istifade imkanı sağlayan bir belgedir. Yatırımlarda devlet yardımlarına ilişkin kararların alınması adına bilgi vermesi açısından büyük önem taşır.

SAĞLANAN DESTEKLER NELERDİR?

Alınacak makine ve ekipmana KDV İstisnası Belgeye bağlanan her yatırıma sağlanır. 
İthal edilecek makine ve ekipmana Gümrük Vergisi Muafiyeti belgeye bağlanan her yatırıma sağlanır.
Vadeli ithalatla temin edilecek makine ve ekipmana KKDF (vadeli ithalatlarla uygunlanan %6’lık bedel) istisnası

Belgeye bağlanan her yatırıma sağlanır.

Vergi İndirimi: Yatırımcı teşvik belgesi kapsamında yapılan yatırım tutarının %10- 60’lık kısmı kadar vergi indirimi elde eder.

İller itibarıyla belirlenen sektörlerdeki yatırımlara sağlanır ve yatırımın yapıldığı ile göre destek oranı değişir.

Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği: Teşvik belgesi kapsamında gerçekleşen yatırımla sağlanan, istihdam için ödenmesi gereken sigorta primi işveren hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmı 2 -10 yıl arasında devlet tarafından karşılanır. İller itibarıyla belirlenen sektörlerdeki yatırımlara sağlanır ve yatırımın yapıldığı ile göre destek oranı değişir.

Faiz Desteği: Kullanılan yatırım kredisinin faiz veya kar payının 1- 10 puanlık kısmı devlet tarafından karşılanır. İller itibarıyla belirlenen sektörlerdeki yatırımlara sağlanır ve yatırımın yapıldığı ile göre destek oranı değişir.

Yatırım Yeri Tahsisi: İller itibarıyla belirlenen sektörlerdeki yatırımlara sağlanır ve yatırımın yapıldığı ile göre destek oranı değişir.

Gelir Vergisi Stopajı Desteği: Teşvik belgesi kapsamında gerçekleşen yatırımla sağlanan istihdam için, işçilerin ücretlerinin asgari ücrete tekabül eden kısmı üzerinden hesaplanan gelir vergisi, 10 yıl süreyle devlet tarafından karşılanır. Öncelikli bölgelerde yapılan yatırımlara sağlanır.

Sigorta Primi Desteği: Teşvik belgesi kapsamında gerçekleşen yatırımla sağlanan, istihdam için sigorta primi işçi hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmı, 10 yıl süreyle devlet tarafından karşılanır. Öncelikli bölgelerde yapılan yatırımlara sağlanır.

Denizli'de yatırım teşvik belgesi alan firmalar ise şu şekilde;

DENBA AMBALAJ MATBAACILIK KAĞITÇILIK BASIM VE YAYINCILIK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

TURAN SAC METAL MAKİNA İMALATI SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

BİO KÜTLE ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

BİO KÜTLE ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ÖMER ENLİ ENTEKS

SERBAN TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

GÖKDELEN İSKELE KALIP SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

YEMİS GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

PİŞKİN TİCARET VE TURİZM ANONİM ŞİRKETİ

DENİZLİ MESLEKİ TEKNOLOJİ VE BİLİM KOLEJİ LİMİTED ŞİRKETİ- (HİZMETLER-TEKNİK VE MESLEKİ ORTAÖĞRETİM HİZMETLERİ)

DOĞAN İNŞAAT MALZEMELERİHAFRİYAT NAKLİYAT İŞ MAKİNALARISANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

SEMERCİLER BOYACILIK KONFEKSİYON TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

KORUMA KLOR ALKALİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

EFARGE MAKİNA İMALAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

DENİZ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

 

denizli yatırım teşvik belgesi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan denizlimuhabir muhabir denizli haberleri denizlili firmalar