Denizli'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

TAKİP ET

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. Yıldönümü düzenlenen törenle coşku içinde kutlandı.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ilk olarak Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlandı.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün çelenginin sunulmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


           

            

Valilik önündeki törenin ardından protokol üyeleri ve etkinliğe katılan gençler 15 TemmuzŞehitler Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.


           

      

Kutlama etkinlikleri daha sonra 15 Temmuz Şehitler Meydanında devam etti. Etkinliklere; Vali Hasan Karahan, 11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezfendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Metin Düz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


     

Denizli Gençlik Merkezi Gönüllülerinden Çağatay Özmen ve Doğuhan Özgür Akça günün anlam ve önemine dair şiir okudular. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nun yaptığı açılış konuşmasını gerçekleştirdi.


     


Konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, ilimiz adına, ulusal ve uluslararası müsabakalara katılarak, başarılı olan milli sporcularımıza ödülleri Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.


     

         


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri ödül töreninin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren spor kulüplerinin, sportif faaliyetleri ile devam etti.


         

         


Kutlamalar kapsamında ‘sportif faaliyetler’ adı altında güreş, judo, karate, jimnastik, halter, voleybol, hentbol, okçuluk gibi sporların tanıtıldığı gösteri gerçekleştirildi.


            

Adeta canlı bir tanıtım filmi gerçekleştirilen etkinlik katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. 


         


Spor faaliyetleri etkinliğe öğrenciler ve protokol üyelerinin marşlar eşliğinde Türk bayraklarını dalgalandırmaları ile son buldu.