DENİZLİ'DE 20 TEKSTİLCİYİ MİLYONLARCA LİRA DOLANDIRDILAR

TAKİP ET

Denizli'de yaklaşık20 tekstil işletmesini dolandıran şebeke, KOM operasyonu ile çökertildi. Üç kentte gözaltına alınan 12 kişiden 10'u tutuklandı.

Denizlili tekstilcilerden karşılıksız ve sahte çeklerle iplik satın alarak piyasayı en az 33 milyon lira dolandıran şüpheliler operasyonla yakalandı.

 

Kentte yaklaşık 20 işletmeyi zarara uğrattıkları belirlenen şüpheliler hakkında şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelileri teknik takibe aldı. Olaya ilişkin yeterli delillerin toplanması üzerine operasyon başlatıldı.

 

Çetenin ele başının Kasım T. olduğu belirlendi. Eş zamanlı operasyonda Denizli’de 8, Bursa’da 3 ve İstanbul’da 1 kişi gözaltına alındı.

 

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda toplam değeri 23 milyon lira olan 42 adet çek, 10 milyon liralık tekstil malzemesi, çeşitli şirketlere ait 18 adet kaşe ve 15 dijital materyal ele geçirildi.

 

Şüpheliler dün akşam ‘Nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik’ suçuyla hakim karşısına çıkarıldı. 10 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarken iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

denizli tekstilci dolandırıcılık tutuklama bursa istanbul