DENİZLİ'DE 294 BAŞKAN ADAYI YARIŞIYOR

TAKİP ET

Yerel seçimlerde Denizli büyükşehir ve 19 ilçede 294 belediye başkan adayı yarışıyor. Büyükşehir için 24 kişi başvurdu. İlçeler arasında en çok aday 18 başvuruyla Pamukkale'de yaşandı. Çivril tarihinin en fazla adaylı seçimini yaşıyor

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin yapılacağı 31 Mart 2024 Pazar gününe sayılı günler kala adayların seçim maratonu hızlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimi uyarınca seçime katılma yeterliliğine sahip siyasi partilerin aday listeleri ile bağımsız adaylara ilişkin incelemesini tamamlamasının ardından 3 Mart'ta kesim aday listelerini ilan etti. Listeler, İl ve İlçe Seçim Kurulu binalarına asılırken, listelerin kesinleşmesi ile İl Seçim Kurulunca birleşik oy pusulalarının basımına da başlandı.

 

İLÇELERDE 270 ADAY VAR

 

Denizli'de Büyükşehir Belediye başkanlığı için 23 siyasi parti ile 1 bağımsız olmak üzere toplam 24 aday yer alırken, en fazla adayın olduğu İstanbul'da Büyükşehir için 49 isim yarışacak. 30 büyükşehir içerisinde en az adayla yarışacak il olan Manisa'da 19 aday bulunuyor. Denizli'nin 19 ilçesinde 5'i bağımsız toplam 270 aday belediye başkanı adayı yer alıyor.

 

İLÇELERİN ADAY SAYILARI

 

Denizli'de Büyükşehir dahil 294 adayın yarışacağı kentte yerel seçimde ilçeler içerisinde en çok aday, Pamukkale ilçesinde yer alıyor. 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 23 adayın bulunduğu Pamukkale'yi 18 adayla Merkezefendi, 17 adayla Acıpayam takip ediyor.

 

Çivril ve Honaz'da 15, Bekilli, Çal, Kale ve Tavas'ta 14, Bozkurt, Buldan, Çameli, Çardak, Güney ve Sarayköy'de 13, Babadağ, Baklan, Beyağaç ve Serinhisar'da 12 isim belediye başkanlığı için yarışacak. Siyasi çekişmenin yoğun olduğu ilçelerden Çivril’de yerel seçim tarihinin en fazla adaylık başvurusu bu dönem yaşandı.

 

Denizlide seçim yarışı 294 aday en çok aday pamukkale