Denizli'de 3 mahalle doktor istiyor

TAKİP ET

Denizli'nin Acıpayam İlçesi Dodurga Mahallesi'nde 2013 yılında kapatılan Sağlık Ocağı nedeniyle vatandaşlar dilekçe topladı. Dodurga Mahalle Muhtarı İlhan Aksoy topladığı 225 imzayla başvuru yapılmasına rağmen sonuca ulaşamadıklarını belirtti.

Denizli’de 2013 yılında uygulamaya konulan ‘Aile Hekimliği Uygulaması’ na göre bazı mahallelerde Gezici Aile Hekimliği uygulanırken bazı mahalleler için de en yakın sağlık ocağına ulaşılması planlandı. Acıpayam’a bağlı Dodurga ve Yeşildere Mahalleleri’nde Gezici Aile Hekimliği uygulamasına gerek görülmeyerek vatandaşların en yakın sağlık ocağına gitmesi planlandı.


Geçen 7 yıl içerisinde sağlık hizmetlerinden tam olarak faydalanamadıklarını belirten Dodurga Mahallesi sakinleri 225 imza toplayarak Muhtar İlhan Aksoy’un girişimiyle, ilgili yerlere başvuruda bulundular.


En yakın Yazır mahallesine haftada 2 gün gelen doktorlara ulaşabildiklerini belirten Mahalle Muhtarı Aksoy, pandemi sürecinde yapılan görevlendirmeler nedeniyle artık doktorlara da ulaşamadıklarını vurguladı. Aksoy, “Görevlendirmeler nedeniyle iğne yapacak ebe bile bulamıyoruz. En azından haftada 2 gün doktorun gelmesini istiyoruz” dedi.



Yeşildere ve Gargın Mahalleleri de doktor istiyor
Benzer sorunlar Yeşildere ve Gargın Mahalleleri’nde yaşanıyor. Yeşildere Muhtarı Adnan Menderes Oktay, en yakın Yumrutaş Sağlık Ocağı’na gittiklerini belirterek, ulaşımın sanıldığı gibi kolay olmadığını dile getirdi. Oktay, “Yeşildere ve Gargın Mahalleleri sakinleri olarak en yakın Yumrutaş Sağlık Ocağı’na gidiyoruz. Ancak ulaşım sanıldığı kadar kolay değil. Yaşlılarımız gitmekte oldukça zorlanıyor. Bizler Yeşildere Sağlık Ocağı’na doktor istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Sağlık Müdürlüğü’nden Dodurga Mahalle Muhtarı İlhan Aksoy’un başvurusuna karşılık, en yakın sağlık merkezine yakınlık ve ulaşım kolaylığı nedeniyle doktor gönderilemeyeceği belirtildi.




 

denizli acıpayam dodurga yeşildere gargın i̇lhan aksoy adnan menderes oktay aile sağlığı merkezi sağlık ocağı doktor aile hekimi ebe denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber doktor isyanı