Denizli'de Balık fiyatları değişmedi

TAKİP ET

15 Nisan'da başlayan av yasağı 1 Eylül'de sona erdi, balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek avlanmaya başladı. Yasağın kalkmasının ardından balık tezgahları dolarken, Denizli'deki balık fiyatlarında herhangi bir düşüş yaşanmadı.


HABER MERKEZİ

Av yasağı 15 Nisan’da başlamış, 1 Eylül’de sona ermişti. Yasağın kalkmasının ardından balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek yeni sezonun ilk avına çıktı.

Tezgahlar çeşit çeşit balıkla dolarken, fiyatlarda herhangi bir düşüş yaşanmadı. Denizli Balık Hali’ndeki esnaflar, geçtiğimiz yıl ki fiyatlarla satışa devam ederken; ilerleyen günlerde balıkların yoğunluk durumuna göre fiyatlarda düşüş yaşanabileceğini söyledi.

Sezonun yeni açılması sebebiyle vatandaşların henüz balığa ilgi göstermediğini belirten balıkçılar, “Av yasağı yeni kalktı. Sezonun yeni açılması ve havaların sıcak olması sebebiyle vatandaşlar balık almaya pek gelmiyor.



Fiyatlarımızda ise bir değişiklik olmadı. Hamsi, sardalya, istavriti 20 TL’den satıyoruz. Mezgit ve tavuk balığını 25-30 TL aralığında satışa sunuyoruz. Levrek, çipura ise 35 TL’den gidiyor. Tezgahlarımız dolu. Müşteri bekliyoruz. Havalar biraz daha soğuyunca daha çok müşteri geleceğini umuyoruz” diyorlar.

VATANDAŞ EN ÇOK HAMSİYİ TERCİH EDİYOR

Köpek balığından ahtapota, kefalden kılıç balığına kadar tezgahlarda çeşit çeşit balık bulunuyor. Tezgahın gözdesi ise hamsi. Balık almaya gelen vatandaşların tercihi genellikle hamsiden yana oluyor. Vatandaşlar hamsiyi hem fiyatının diğer balık çeşitlerine nazaran daha uygun olması hem de lezzetli buldukları için alıyor.



BALIK YEŞİLLİKSİZ OLMAZ!

Ekşikulak, roka, tere, fındık turp, semizotu, nane, reyhan ve dereotu bağ olarak 2 TL. Mevsim itibariyle limon çok olmadığı için kilosu 10 TL.
 Kırmızı lahana ve havucun kilosu 3 TL, kırmızı soğanın kilosu ise 5 TL. Kıvırcık marul kilogramı 3 TL’den, yerel marul ise kilosu 3,5 Lira’dan alıcı bekliyor.