Denizli'de birçok kişinin otomobil hayali suya düştü

TAKİP ET

Çinli Skywell ve Leap motor markalarının Denizli bayisi Carsan, konkordato ilan etti. Şirkete 3 ay mühlet veren mahkeme, konkordato komiseri heyeti atadı.

Çinli otomotiv markaları Skywell ve Leapmotor'un Denizli bayisi Carsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, konkordato ilan etti. Şirkete 3 ay mühlet veren mahkeme, konkordato komiseri heyeti atadı.

 

Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 15 Ocak'tan başlamak üzere şirkete 3 ay geçici mühlet verirken, Hüseyin Erikler, Ramazan Borucu ve Samim Horasanlı'yı konkordato komiseri heyeti olarak atadı.

 

ÇOK SAYIDA KİŞİNİN MAĞDUR OLDUĞU İDDİASI

 

Carsan'ın ocak ayı ortasında ilan ettiği konkordato sonrası çok sayıda kişinin mağdur olduğu öne sürülürken, şirketin yapılandırarak müşterilerin ödemelerini yapacağı ileri sürüldü.

Otomotiv yaza

rı gazeteci Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Skywell ve Leapmotor markalarının Denizli bayisi Carsan, konkordato ilan ettiği için arkasında birçok mağdur bırakmış. Birçok kişi parasını ödediği halde araçlarını alamamış. Dün gelen yoğun mesajlar sonrasında konuyu Skywell'in distribütörü Ulu Motor yetkililerine sordum. Şu cevabı verdiler; "Konkordato komiseri ile iletişim halindeyiz. Bayimizin mal varlığı ve kiralamada araçları var. Yapılandırarak müşterilerin ödemelerini yapacaklar." Konu takibimde..." ifadelerie yer verdi.

 

Diğer yandan sosyal medyada pek çok kişi şirketi şikayet etti, zarara uğradığını savundu. Ve haklarının geri verilmesini istiyor.  Mağdurlar yatırdıkları paraları geri alabilmek için topluca dava açacaklarını ifade ettiler.

 

skywell mağdur konkardato carsan