DENİZLİ'DE CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI ÇATLIYOR MU?

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın arasında yerel seçimde işbirliğine yönelik teknik görüşmeler raporunda, Denizli Büyükşehir Belediyesi için İyi Parti'nin adayının CHP tarafından desteklenmesi yer aldı. CHP Genel Merkezi ise Denizli Büyükşehir Belediyesi için İyi Parti ile bu tarz bir ittifaka yanaşmayacağı öğrenildi.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın arasında yerel seçimde işbirliğine yönelik teknik görüşmeler tamamlandı.
 Raporda, Denizli’ye dair kapsamlı analizler yer aldı ve Denizli’de CHP ile İYİ Parti arasında ittifak yapılabileceği gündeme geldi. 
 51 il ile ilgili kapsamlı olarak hazırladığı raporda, hangi partinin hangi ilde güçlü olduğu ve orada kimin aday çıkartması gerektiği gibi bilgilerin, anket sonuçları ve alan araştırmalarına dayanarak  işbirliği içindeki bir partinin aday gösterdiği yerde, diğer partinin aday göstermemesi gerektiği vurgulandı.  
DENİZLİ 8 İL ARASINDA YERİNİ KORUYOR
CHP Genel Merkezi’nden edinilen bilgiler göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerde sıraladığı 8 ilden biri olan Denizli’yi CHP Belediyesi yapmayı istediği ve bu sebepten dolayı Denizli’de İyi Parti’nin adayı üzerine ittifak kurmayı düşünmediği öğrenildi.
 CHP kulislerinden edinilen bir diğer bilgi ise, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın 13 Kasım’da İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile yaptığı görüşmelerden Kılıçdaroğlu tarafından geri çekildiği ve görüşmelere Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın devam edeceği öğrenildi.
CHP’NİN TEKLİFİ İÇ ANADOLU
51 ili kapsaması planlanan ittifak doğrultusunda CHP’nin İyi Parti’ye ağırlıklı olarak oy potansiyeli açısından daha güçlü olduğu İç Anadolu şehirlerinde adaylık teklif edeceği bununla beraber Kıyı Ege, Trakya ve üç büyük şehirde ise, CHP adaylarının desteklenmesi fikrinin ağırlıkta olduğu edinilen bilgiler arasında yer aldı.